Gå til sidens hovedinnhold

Bibliotektipset: – Det er en morder iblant oss

Artikkelen er over 1 år gammel

– Jeg anbefaler «Six Wakes» av Mur Lafferty til alle som ønsker seg en litt annerledes sci-fi bok, skriver bibliotekar Elisabeth Reinertsen ved Fredrikstad bibliotek

Bibliotektipset

Fredrikstad bibliotek kommer med et godt tips til den leseglade – det kan være bøker du kanskje ikke engang visste fantes.

I fremtiden har vi blitt udødelige.

Mennesker putter minnene sine inn i kloner av seg selv, slik at de kan leve evig.
Seks mennesker har tatt på seg jobben med å bemanne et koloniseringsskip på vei ut i verdensrommet. Her skal de leve og holde skipe i orden mens kolonien ligger i stasis. Hver gang noen dør blir det seneste minne-bildet deres lastet inn i en ny klone, og de fortsetter som før.


Når boken starter våkner de seks uten minner. De forrige klonene deres er døde, tilsynelatende drept på voldelige måter. Ingen husker noen ting siden de tok av fra jorden. Ingen vet hvordan de døde. En av dem må ha drept alle! Men hvem?

Dette er en klassisk lukket-rom krim med en sci-fi vri. De seks må samarbeide om å finne ut hvem som har drept dem og hvorfor, mens alle lurer på om det kan ha vært dem selv som drepte alle. Samtidig får vi gjennom tilbakeblikk oppdage hvordan de endte opp med jobbene på skipet til å begynne med, og at flere av dem kanskje ikke har så rent mel i posen som det først ser ut som.
En utrolig spennende bok!

Jeg anbefaler denne Hugo nominerte boken til alle som ønsker seg en litt annerledes sci-fi bok.

PS! Boken er ikke oversatt til norsk.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.