Bibliotektipset: Boken som fikk tankene over på noe annet


Oyinkan Braithwaite er kvinnen bak «Min søster er seriemorder».

Oyinkan Braithwaite er kvinnen bak «Min søster er seriemorder». Foto:

Av

Hva skal man egentlig lese disse merkelige vårdagene? Klarer man ta inn noe annet enn nyheter om virusspredning og all omstrukturering i forbindelse med hjemmekontor-situasjonen? «Min søster er seriemorder» viste seg å være akkurat det jeg trengte for å få tankene over på noe annet, skriver bibliotekar Ingvild Kjølstad.

DEL

BibliotektipsetFredrikstad bibliotek kommer med et godt tips til den leseglade – det kan være bøker du kanskje ikke engang visste fantes.

Jeg rev med meg en liten bunke bøker hjem den dagen biblioteket stengte og vi ble pålagt hjemmekontor. Det å lese og holde seg oppdatert på litteraturen er jo tross alt en viktig (og hyggelig) del av bibliotekarjobben.

Den lille kriminalboka «Min søster er seriemorder» av Oyinkan Braithwaite lyste imot meg, med sin fengende tittel og irrgrønne påminnelse om nominasjonen til Booker-prisen.

Denne boken viste seg å være akkurat det jeg trengte for å få tankene over på noe annet. Den er lettlest, forholdsvis kort, men med en eksplosiv handling og fascinerende karakterer.

Boka handler om de to søstrene Korede og Ayoola, som har vokst opp med en sadistisk far og en dominerende mor i et pent strøk i Lagos. Faren døde i en ulykke for noen år siden og de to søstrene stoler bare på hverandre.

Det virker kanskje enkelt. En stygg og en pen søster. Den stygge søsteren er klok og reflektert. Den vakre søsteren kommer seg gang på gang unna med å stikke kniven i hjertet på sine utallige elskere, hvorpå hun ringer sin reflekterte søster som kommer med vaskebøtte og blekemiddel for å fjerne alle spor. For blod er nå engang tykkere enn vann …

En spennende og samtidig morsom thriller. Flere drap, mengder med blod, politietterforskning og sære, mellommenneskelige relasjoner.


Artikkeltags