Gå til sidens hovedinnhold

Bibliotektipset: – Bli klokere på 200 lettleste sider

Ukens bibliotektips er en hel bokserie, som blant annet inkluderer historieboken «Midtøsten på 200 sider – fra 1820 til i dag».

Bibliotektipset

Fredrikstad bibliotek kommer med et godt tips til den leseglade – det kan være bøker du kanskje ikke engang visste fantes. Bibliotekar Anne Trine Skjulhaug tipser denne uken om boken «Midtøsten på 200 sider – fra 1820 til i dag» av Odd Karsten Tveit.

Jeg har alltid vært interessert i samfunnsfag og historie. Helt siden jeg begynte å studere historie på 80-tallet har jeg erfart at jo mer jeg leser om et emne, jo mer innser jeg at jeg ikke kan. Jeg er alltid på utkikk etter snarveier, siden tiden ofte ikke strekker til for å sette meg skikkelig inn i alle tema som interesserer.

Lettlest historie

Til min glede har Kagge forlag har utgitt flere lettleste historiebøker, på bare 200 sider, skrevet av noen som har inngående kjennskap til det de skriver om. Alle bøkene er rikt illustrerte.

Jeg har latt meg imponere av «Midtøsten på 200 sider – fra 1820 til i dag» av Odd Karsten Tveit.

Her får vi en innføring i regionens historie. Dette er en bok full av utrolige fortellinger og interessante fakta. Tveit har viet mye plass til krigen i Syria, fremveksten av IS, den arabiske våren, og Israel-Palestina-konflikten.

Kina og Norge

For dem som er interessert i Kina har Torbjørn Færøvik skrevet «Kina på 200 sider – fra de første dynastiene til dagens stormakt».

Fra den første keiseren følger vi ulike dynastier, opiumskrigene, forfallsårene og den kommunistiske revolusjonen. Mye av boken er viet det moderne Kina, med Mao, Deng Xiaoping og den sittende presidenten Xi Jinping.

Frank Aarebrot sitt tv-program 200 år på 200 minutter ble en suksess. Ikke alle har fått med seg at han også har skrevet boka; «200 år på 200 sider: en kavalkade gjennom Norges historie etter 1814.»

Aarebrot har skrevet to lettleste bøker til i serien «Krigen på 200 sider – Norge under andre verdenskrig». I disse dager er kanskje boka «USA på 200 sider – amerikansk politikk fra George Washington til Hillary Clinton og Donald Trump» spesielt interessant.

Kommentarer til denne saken