Gå til sidens hovedinnhold

Bibliotektipset: Anbefaler spenningsbok fra svensk stjerneskudd

Artikkelen er over 1 år gammel

- En bok med mørke hemmeligheter og et spennende persongalleri sammen med et miljø som det er lett å leve seg inn i, skriver bibliotekar Dag Einar Steinnes om Stina Jacksons «Ødemark».

Bibliotektipset

Fredrikstad bibliotek kommer med et godt tips til den leseglade – det kan være bøker du kanskje ikke engang visste fantes.

Stina Jackson er en svensk forfatter med forkjærlighet for det rurale Sverige. Hun følger opp bygdekrimmen «Sølvveien» med enda mer familiehemmeligheter og atmosfære fra bygda i «Ødemark». Arvid, den dominerende og skremmende faren til Liv, blir drept, og hun blir en av de mistenkte på grunn av muligheten av at hun kan arve store pengesummer.

Brødrene Liam og Gabriel er de lokale dophuene og -langerne som er sterkt involvert i denne historien fordi de hører av den mystiske Juha Bjerke, at Arvid hadde mye penger gjemt på gården sin.

Simon, barnebarnet til Arvid, og hans kjæreste Felicia spiller også en stor rolle. Hvem har drept den dominerende og undertrykkende Vidar, og hvilke hemmeligheter ligger gjemt i denne spennende historien fra den svenske landsbygda?

En bok med mørke hemmeligheter og et spennende persongalleri sammen med et miljø som det er lett å leve seg inn i.

Kommentarer til denne saken