Gå til sidens hovedinnhold

Biblioteket slår et slag for å ha boka med i lomma

Artikkelen er over 1 år gammel

Nyt sommer og ferie med enkel tilgang til lesestoff. Via ditt bibliotek har du tilgang til tusenvis av bøker, lydbøker, aviser, blader og filmer. Det digitale biblioteket er åpent døgnet rundt, hele året. Med lånekort har du tilgang til alle bibliotekets tjenester.

Min Kultur

Bibliotekene i Viken tilbyr et stort utvalg e-bøker som kan lånes gjennom appene BookBites og Libby:
I appen BookBites kan du låne norske e-bøker og e-lydbøker. På startsiden får du aktuelle bokanbefalinger fra biblioteket. Appen er utviklet for å gi deg gode lese- og lytteopplevelser, og kan tilpasses dine ønsker.

I appen Libby kan du låne engelske e-bøker og e-lydbøker. Her får du tilgang til engelskspråklig litteratur innen et bredt spekter av genrer, med vekt på siste års utgivelser.

Aviser og blader fra over 100 land på mer enn 60 språk

Biblioteket gir deg tilgang til tusenvis av aviser og blader på nett. Gjennom appen PressReader kan du holde deg oppdatert på nyheter, lese interessante artikler eller dyrke din favoritthobby. Her er det noe for alle.

Dokumentarer og kortfilmer

Med lånekort har du tilgang til film, kortfilmer og dokumentarer. Via appen Filmbib eller via filmbib.no og via Filmoteket.no på pc kan du se filmer hvor som helst, når som helst.

Bibliotekene i Fredrikstad merker stor økning i det digitale utlånet både bøker, lydbøker og film.

– Vi tror at koronatiden, hvor dørene våre var stengt en stund, gjorde at flere ble oppmerksomme på bibliotekets digitale tilbud. Allikevel tror vi at det er mange som ikke vet at det er gratis å låne digitale bøker, film og dagsferske aviser via biblioteket.

Les mer om digitale bibliotektjenester: viken.no/lommeboka – #lommeboka

Kommentarer til denne saken