Gå til sidens hovedinnhold

Bibelen minutt for minutt

Artikkelen er over 5 år gammel

Kristenlivet i Råde har satt seg et hårete mål: På snaut fire døgn skal Bibelen leses høyt fra perm til perm.

Bibelmaratonen starter i Furuly menighetssenter i Karlshus onsdag 10. februar klokken 18. 88 timer senere brytes målsnøret under en felleskirkelig gudstjeneste i Tomb kirke.

Vært gjort før

– Vi er ikke de første i Norge som gjennomfører en slik bibelmaraton, men i Østfold har det, så vidt vi vet, ikke skjedd siden bibelekspert Kjell Høidebraaten tok et lignende initiativ i Moss i 1988, sier Boe Johannes Hermansen i arrangementskomiteen.

175 lesere skal holde det gående døgnet rundt. To og to personer deler på å lese i én time om gangen.

Trenger frivillige

– Har dere klart å samle nok lesere?

– Vi er ikke i mål ennå, men så er det også over en uke til maratonen starter. Vi jakter på bibellesere i alle aldre, men har satt en nedre aldersgrense ved 11 år (6. klasse).

Samtlige menigheter og kristne organisasjoner i Råde står bak bibelstuntet.

– Bibelen er verdens mest leste, og mest solgte, bok. Vårt mål er å skape økt oppmerksomhet og nysgjerrighet rundt en bok som mange har stående i bokhylla hjemme, men kanskje ikke kjenner i detalj, sier Hermansen.

Oftebro kommer

Blant de mange bibelleserne som skal i aksjon, er også en rikskjent veteranskuespiller.

Sarpingen Nils Ole Oftebro (71), som fikk en heller ublid skjebne i siste episode av thrillerserien «Mammon» på NRK søndag kveld, har sagt seg villig til å lese hele Matteusevangeliet. Oftebro kan oppleves i Furuly menighetssenter fra klokken 12 til 15 lørdag 13. februar.

Bibelekspert

Kjell Høidebraaten, som gikk opp i Bibelen i spørrekonkurransen «Kvitt eller dobbelt» på NRK i 1985, og vant suverent, vil være til stede når «Bibelen minutt for minutt» dras i gang.

Ellers har flere av Rådes politikere, blant dem ordfører René Rafshol og varaordfører Frederikke Stensrød, sagt seg villig til å ta en leseøkt.

Parallelt med lesingen vil det bli arrangert en rekke bibelrelaterte arrangementer på Furuly menighetssenter.

Bibelen

Kommentarer til denne saken