Gå til sidens hovedinnhold

Betaling av ferge - er ikke Ap for solidaritet arbeidere i mellom?

Artikkelen er over 1 år gammel

Lino Lubiana, KrF, står fast ved at gratisfergen er usolidarisk fordi alle betaler for en tjeneste et mindretall bruker. – Jeg forstår at jeg er litt «dumærlig» men det er ingen grunn til å lure folk.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Arbeidere bør være solidariske med arbeidere.

Svein Erik Thorvaldsen (Ap) og Simen Laabak (AUF) og andre i Ap leverer latter og kritikk på Facebook. Det får jeg tåle. Man legger selvfølgelig vekt på å misforstå eller la være å tegne det større bildet. KrF har ikke dette på programmet nå, men dette er viktig. Saken er at nå tas det 23 millioner av driftsmidler til ferge, penger burde vært brukt i helse. Om vi utvider dette fine fergetiltaket, slik mange av oss ønsker, vil det gnage enda mer på driftsbudsjettet.

Når vi i tillegg får kapitalkostnader og drift på Arena, blir det ytterligere, forsiktig beregnet, 30 millioner av driftsbudsjettet, når vi for alvor vil kjenne trykket av mangel på syke- og hjelpepleiere med mer. Jeg forstår at jeg er litt «dumærlig» men det er ingen grunn til å lure folk. Vi mener Arena bør utsettes. Bedre å være «dumærlig» enn «dumsleip» for å bruke en variant av Max-mekkers «bedre å være dumsnill enn dumslem». Noen ganger lurer jeg på om Ap har en egen pengetrykkemaskin på kontoret.

Min intensjon er ikke en generell betaling for alle hele året. Vi kan la det være gratis i sommer månedene eksempelvis 15. juni til 15 august, slik Strømstad gjør med bil parkeringsbetaling når turistene er på besøk. Skoleelever og pensjonister bør fortsatt få fergen gratis.

Det er ikke urimelig at også folk i sentrum, som arbeider, betaler for arbeidsreisene sine selv, slik vi alle gjør, i stedet for at arbeidere og skattebetalere i periferien som ikke bruker fergen, betaler for arbeidsreiser til de som bor i sentrum, som jo også har høy verdistigning på boligene sine, bor innenfor bomringen og kan dra gratis på jobb med gratis ferge hele året. Arbeidsreiser kan også trekkes fra på skatten.

Hvor ble det av solidariteten arbeidere imellom?

Kommentarer til denne saken