Ber folk på Skjærhalden mobilisere for båthavna og Hvileberget

– Som politikere skal vi først og fremst ivareta våre innbyggeres behov og ønsker, ikke sørge for at Borg Havn skal ha gode inntekter på havna, skriver Ap-representant Merete Pedersen.

– Som politikere skal vi først og fremst ivareta våre innbyggeres behov og ønsker, ikke sørge for at Borg Havn skal ha gode inntekter på havna, skriver Ap-representant Merete Pedersen.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Merete Pedersen: – Hvaler Arbeiderparti har hele tiden vært i mot denne raseringen av naturen med et stort veiprosjekt og utsprenging av Hvileberget for lage en ny båthavn. For hvem?

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Til innbyggerne på Skjærhalden! Hvor er dere? Nå må dere som er fastboende på Skjærhalden våkne! Vil dere sitte passive og se på vår vakre natur vandaliseres for evig tid?

Utbyggingen i Prestegårdsskogen og ytre båthavn skal til mekling hos Fylkesmannen snart. Hvaler Arbeiderparti har hele tiden vært i mot denne raseringen av naturen med et stort veiprosjekt og utsprenging av Hvileberget for lage en ny båthavn. For hvem? Båtfolk som ikke bor på Hvaler?

Enhver kan tenke seg prisen på båtplasser når en ser de voldsomme planene som foreligger. Hva skjer med de små idylliske småveiene i Skjærhalden hvis det blir en ny båthavn mot Homlungen? Selv med ny vei tett inn mot nasjonalparken vil det bli mer trafikk til og fra!

Nå må dere fastboende som har båtplass i Skjærhalden Båtforening våkne! Torsdag avgjøres Båtforeningens fremtid!

Hvaler Frp vil at rådmannen skal gå i forhandlinger med Borg Havn om fremtidig leiekostnader. I dag betales over 650.000 kroner i avgifter uten at noe av disse pengene tilbakeføres båtforeningen til uforutsette og nødvendige vedlikeholdskostnader.

Skjærhalden båthavn er en båthavn drevet av en ideell forening hvor styret arbeider for medlemmenes beste uten noen form for godtgjøring. Alle inntektene tilbakeføres foreningen! Enhver kan tenke seg konsekvensene for båthavna hvis ingen frivillige ville videreføre dugnadsarbeidet som har driftet havna siden 1952.

Båthavn med høy festeavgift

  • Skjærhalden båtforening er hardt presset med høy festeavgift for sitt anlegg på Skjærhalden.
  • I kommunestyretst møte torsdag blir saken tatt opp av både Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet. Begge partiene vil gjerne hjelpe båtforening, men har ganske forskjellige løsninger på problemet.

Hvaler Arbeiderparti mener det eneste riktige og den beste løsningen er at kommunen selger landfeste med nødvendig areal til båtforening! Som politikere skal vi først og fremst ivareta våre innbyggeres behov og ønsker, ikke sørge for at Borg Havn skal ha gode inntekter på havna når ingenting av inntektene tilbakeføres til vedlikehold av havna som har 300 båtplasser for fastboende på Hvaler.

I fjor gikk Borg Havn med et overskudd på 18 millioner. I Fredrikstad sa ordføreren nei til at Borg Havn skulle overta Fjeldberg båthavn. Båthavna med 3000 medlemmer betaler 20.000 kroner i leie til eiendomskontoret.

Hvaler Arbeiderparti ser at ordfører Eivind Borge og hans posisjonspartier styrer mot en utvikling som ikke vil være positiv for oss som bor på Skjærhalden! Dere så jo hva som skjedde med barneskolen på Floren skole!

er det på tide å heve stemmen, snart kan det være for sent! Det er nå dere kan påvirke!

Meklingsmøtet med fylkesmannen er 10. mai. Det er da fremtiden for Hvileberget skal avgjøres. Det ordfører og varaordfører kjemper for, er å få gjennomført en dramatisk raseringen av Skjærhalden og Hvileberget! Hvorfor ikke mobilisere til folkemøte der dere kan gi uttrykk for at planene er i sterk strid med folkeviljen?

Husk at det er dere som bor her ute som skal gi deres stemme i september, som avgjøre hvem som skal styre i Hvaler kommune i neste periode! Dere kan påvirke, dere kan si ifra, dere kan bestemme!

Merete Pedersen

Kommunestyrerepresentant for Hvaler Arbeiderparti

Skjærhalden

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken