Onsdag 13. oktober får Filmprek på Fredrikstad Kino besøk av en av våre mest kritikerroste regissører. Etter filmen blir det Filmprek med Bent Hamer og bibliotekar og filmpreker Aleksander Bjørndal.

Bent Hamer har satt sitt preg på den norske filmbransjen gjennom over 25 år, med filmer som Salmer fra kjøkkenet, Eggs, O'Horten og hjem til jul.

I hans nyeste film «The Middle Man» har et skuespillerlag bestående av blant annet Pål Sverre Hagen, Tuva Novotny, Aksel Hennie, Trond Fausa og danske Nicolas Bro, sistnevnte sist sett i Rettferdighetens ryttere.

«The Middle Man» er en mørk humoristisk satire som foregår i den lille amerikanske småbyen Karmack. Etter en epidemi av ulykker og dødsfall bestemmer byens «Kommisjon» – bestående av lensmannen, legen og pastoren – seg for å ansette en «mellommann». En person som har ansvaret for å informere familien og pårørende når en ulykke inntreffer.

Frank Farrelli er en stille, sindig fyr som viser seg perfekt for jobben. Han påtar seg sine nye arbeidsoppgaver med entusiasme og blir raskt byens sendebud for dårlige nyheter. Men presset fra jobben og en spirende ny romantisk forbindelse overvelder Frank. For å lette byrden, kaller han inn en ‘tjeneste’, men det hele ender i et drap og nå sitter Frank fast i en ond spiral der han ikke bare er den som bringer dårlige nyheter, men også den som skaper dem.

«The Middle Man» er delvis basert på en bok av Lars Saabye Christensen.