Svensk midtstopper trener med FFK

Benjamin Omerovic.

Benjamin Omerovic. Foto:

Av

Benjamin Omerović (22) var en av de første spillerne FFK hadde på blokka. Torsdag gjennomførte svensken sin første treningsøkt med det som kan bli hans nye klubb.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Omerović spilte forrige sesong for Hønefoss, men er nå på klubbjakt. Før han reiste på ferie til Bali i desember, tok FFK kontakt med ham. FFK-trener Andrea Loberto medgir overfor Fredriksstad Blad at han har fulgt spilleren med stor interesse.

Er venstrebent

– En ruvende midtstopper som er venstrebent. Han er sterk i duellspillet og skal vise seg frem hos oss til neste fredag, opplyser Loberto.

– Hvor sannsynlig er det at dere signerer ham?

– Nå får han muligheten til å bli kjent med spillergruppen, så får vi se hva vi bestemmer oss for.

Spilleren på sin side er lysten på FFK-spill. Spesielt etter å ha tatt en prat med den tidligere FFK-spilleren, Andreas «Tegan» Tegström (37) som kommer fra hans hjemby Jönköping.

– Interessant trener

– Han hadde kun positive ting å si om FFK. En klubb med fantastiske fasiliteter og hvor det er et stort engasjement rundt klubben. Trener Andrea Loberto virker også som en interessant trener jeg kunne tenkt meg å spille under, sier 22-åringen til Fredriksstad Blad.

Se spillerens video her:

Omerović spilte 20 kamper som midtstopper for Hønefoss i 2016-sesongen. Han noterte seg for et mål og fem gule kort.

Selv beskriver 22-åringen seg slik:

- Jeg er venstrebent, har god pasningsfot og er i bra i duellspillet, sier han.

- Tror du det blir kontrakt?

- Det er ikke opp til meg å avgjøre, men jeg har lyst til å spille for en slik stor klubb. Det virker som FFK har en plan, så det kan bli spennende, synes han. Onsdag kunne Fredriksstad Blad melde at midtstopperne Edvard Skagestad og Shola Akinyemi er klare for FFK.

Det kommer flere

Onsdag trente 15 spillere i Østfoldhallen, hvor hele trenerteamet var tilstede. Åtte tilskuere fulgte treningen med argusøyne. Andrea Loberto forteller at det fra mandag vil komme flere. Krister Wemberg (24) som forrige sesong spilte for Bryne er bekreftet inn på prøvespill. Forsvarsspilleren med en fortid fra Bodø/Glimt, Molde og Moss er en av flere spillere som vil bli vurdert for en kontrakt. Styreleder Arne Erik Olsen sier det ikke foreligger noen avtale.

- Han kommer for å prøvespille, sier Olsen til FB.

Torsdag ettermiddag er midtstopper Edvard Skagestad på medisinsk sjekk, og han vil bli presentert som FFK-spiller på klubbens hjemmesider i løpet av dagen.

Fredag skal også Shola Akinyemi være på plass, og neste uke kommer finske Joona Veteli (21) som tirsdag signerte en treårskontrakt med rødbuksene.

Testes fredag

Andrea Loberto medgir at det er en tøft spillermarked, samtidig som det også i disse tider er mange som mangler ny arbeidsgiver.

- Men som jeg har gjentatt mange ganger. Det viktigste er å finne de rette typene. Muligens spillere som er hos oss er gode, men at det ikke føles riktig å signere dem nå. I slike situasjoner er det viktig å være ærlig, sier Loberto som poengtere at det i hovedsak er defensive spillere som står først på øneskelisten.  Fredag vil det bli gjennomført en såkalt yo-yo test for blant annet få svar på hvilken status spillerne befinner seg i fysisk sett.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags