Gå til sidens hovedinnhold

Bekymret Roy Kristiansen: Hvor bærer dette?

Artikkelen er over 2 år gammel

Roy Kristiansens oppsummering av forrige nyhetsuke er bakgrunn for spørsmålet i tittelen.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Forrige uke kom det frem i media eksempler på en betenkelig samfunnsutvikling, blant annet:

■ Økende mobilbruk av bilister uten handsfree.

■ En tilfeldig ung kvinne knivstikkes alvorlig av ustabil russer i Oslo.

■ Dataproblemer i Helse Sørøst, så pasientjournaler må skrives for hånd !

■ Unge amerikanere utvikler fysiske og psykiske skader på grunn av kjermavhengighet, og må avvennes.

■ Elever ved Borge ungdomsskole blir angivelig ikke hørt av skoleledelsen, de får blant annet ikke tilgang til mobilen, og så må de være ute i friminuttene! Hvaforno? Er det farlig med frisk luft nå?

■ Og vi hører om kriseliknende tilstander etter den nye politireformen, hvor tusenvis av saker henlegges. Er virkelig PST og politiet rustet eller forberedt godt nok for fremtiden til å håndtere alvorlige forbrytelser eller terror-trusler? Jamfør forsvinningssaken til Anne Elisabeth Hagen. FB hadde i 2015 et par bekymringsnotiser om dette. Se faksimiler vedlagt.

■ Også hører vi på nyhetene at 98 prosent av kvinnene i Somalia er kjønnslemlestet. En forstokket kultur, som igjen er relatert til islam. Hvorfor griper ikke FN inn?

■ Også trenger demente mennesker mer stimuli enn bare å bli plassert foran TV, men nå ser det ut til å bli bedre etter en nederlandsk modell.

Kanskje er det god grunn til «Uro» slik Leo Ajkic antyder i sitt TV-program? Odd Strømnes skrev i en kronikk i FB for flere år siden, Kanskje, sier han, skjønner vi bedre etter hvert det noen har forsøkt å lære oss, at likegyldigheten er vår største fiende.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.