Gå til sidens hovedinnhold

Internasjonal pris til Kråkerøy-firma

Artikkelen er over 3 år gammel

Dignio fikk pris for løsningene de har prøvd ut i Oslo Kommune.

Hvert år samles toppledere fra hele verden til den internasjonale konferansen «Healthcare Business International». Det er en konferanse som samler private helseaktører for å diskutere innovasjon, forbedringer og nyskapning fra hele verden. I år var Dignio representert ved teknisk sjef Håkon Dahle, og de stakk av med en av de sju prisene som ble delt ut.

Overraskende

Daglig leder Lars Dahle, bror til Håkon, var med på statsbesøket i Kina da konferansen pågikk i London, men forteller at gleden var stor da de fikk vite at de hadde vunnet prisen i kategorien «Innovative Low Cost Business model».

– Vi ble overrasket, og ganske sjokka, forteller han.

– Det er mange store internasjonale aktører som er med, så det å vinne en slik pris er en stor oppmuntring for oss. Det er ikke så lett å være synlig i et slikt marked, men i etterkant har vi fått mye oppmerksomhet fra folk som er interessert i det vi driver med.

 

Gode resultater

Dahle forteller at de fikk beskjed i midten av Mars om at de var kommet til finalen i konkurransen sammen med to andre bedrifter; Sabka dentist og Nephrocare Health Services Pvt. Ltd. (NephroPlus). Han tror det er resultatene etter velferdsteknologiprosjektet de har gjort i Oslo kommune hadde mye å si for at de fikk prisen.

– Jeg tror vi vant fordi våre løsninger har hatt den beste økonomiske fordelen. Vi har konkrete eksempler på at helsevesen kan spare mye ressurser på å bruke våre løsninger når det kommer til helseovervåkning på avstand.

Prosjektet som er startet i fire bydeler i Oslo kommune går ut på å la kronisk syke pasienter få mer kontroll over sin egen helse, og behandlingen av den. Løsningen er utprøvd gjennom fire år, og følgeforskning i Oslo kommune viser store besparelser med en beskjeden investering. Det er regnet at kommunen kan spare omtrent 73.000 kroner per bruker over et år på å benytte seg av avstandsoppfølging av pasientene. I tillegg har brukerne gitt tilbakemeldinger om at de har fått mer kontroll over, og forståelse for, sin egen helsesituasjon.

– Ingen slår tallene vi kan vise til når vi sammenligner forbruk av sykehus-, legevakt- og helsetjenester før og etter løsningene er satt inn hos brukerne, sier Dahle.

Til England

Neste uke reiser han til England for å snakke med de som sitter med budsjettansvaret innen helsevesenet i landet. Dignio har fått mye oppmerksomhet etter at de vant prisen for et par uker siden, og det ser ikke ut til at det blir noe mindre fremover.

– Det er mange som vil høre hvordan de kan spare penger, avslutter prisvinneren.

 

Kommentarer til denne saken