Gå til sidens hovedinnhold

Slik kan du tjene en tusenlapp på det gamle båtvraket

Artikkelen er over 3 år gammel

Her får du oppskriften på hvor du kan levere gamle båtvrak i Fredrikstad kommune, og hvordan du kan få penger igjen for det.

FB har tidligere skrevet at man fra kan kvitte seg med småbåter - uten å måtte betale for det. Fra 1. oktober har nemlig norske kommuner plikt til å ta imot disse båtene uten å ta betalt.

Ordningen gjelder fritidsbåter

I Fredrikstad kan små fritidsbåter leveres gratis til FREVAR på Øra. De har en avtale med sin nærmeste nabo, Østfold Gjenvinning, om mottak av båtene. Hvilke regler som gjelder kommer litt an på størrelsen, men her får du full oversikt:

 • Små fritidsbåter med skroglengde under 15 fot (4,57 meter) og uten innenbords motor kan leveres gratis til FREVAR. Kajakker, kanoer og lignende farkoster kan også leveres her.
 • For alle fritidsbåter opp til 49,21 fot (15 meter) som leveres til mottak blir det utbetalt 1000 kroner per båt. Oversikt over mottak for store båter 15-49,25 fot skal registreres på www.sortere.no
 • Det må søkes om refusjon i perioden 1. januar til 1. desember, samme år som båten er kassert

Få igjen penger

For å søke om refusjon er det viktig at du har alt klart før du drar for å levere båten. Følger du oppskriften under får du penger for det gamle båtvraket, men husk å fylle ut skjemaet riktig!

Slik får du igjen en tusenlapp:

 1. Sikre båten godt før transport.
 2. For å kunne søke om refusjon på kr 1000,- må du ta med ferdigutfylt skjema til FREVAR. Søknader uten eller med ufullstendig utfylt skjema for bekreftelse vil ikke bli behandlet. Skjema og mer informasjon om ordningen finner du her
 3. Lever skjemaet i vekta. Ta med identifikasjon (bankkort med bilde, førerkort og lignende)
 4. Båten registreres og veies inn
 5. Kjør inn til Østfold Gjenvinning og last av båten
 6. Kjør tilbake og still deg opp på vekta for utveiing
 7. Gå til vektluka og få med deg attestert skjema
 8. Følg anvisningen for refusjon fra Miljødirektoratets elektroniske søknadssenter. Det gjør du på denne nettsiden.

Der må du logge inn og bekrefte at du har levert båten. Får du trøbbel med registreringen tar du kontakt med Miljødirektoratet på telefon 951 23 500 eller e-post esshjelp@miljodir.no.

 

Kommentarer til denne saken