Gå til sidens hovedinnhold

Han har aldri solgt så mye båt som i år

Artikkelen er over 5 år gammel

– Det er det beste året noensinne i de 25 årene jeg har drevet Kjøkøysund Marina, forteller Bjørnar Aas.

Etter den fine sommeren i fjor har etterspørselen etter båt til årets sesong vært formidabel, melder forhandlere FB har vært i kontakt med.

– Det var de dyreste båtene som forsvant ut først, forteller Aas.

Han mener det er flere grunner til at markedet har tatt seg opp, men nevner spesielt at de useriøse aktørene i bransjen er borte, det har vært fint vær i flere sesonger og det er nesten gratis å låne penger om dagen.

Budrunde

– Det har aldri skjedd før at vi har hatt en budrunde på brukt båt, og det var på den største modellen. De fleste modellene var utsolgt allerede i mai, og jeg doblet bestillingen min hos produsentene to ganger, men de klarte ikke å levere det jeg bestilte, sier Aas.

Mange år siden sist

– Det er mange år siden vi har hatt en så god sesong, selv om været i sommer ikke helt har slått til, forteller Kurt Leere i Leeres Motorsport AS.

– Hadde vi fått tak i mer båt hadde vi fått solgt det. Nå er ferien over på fabrikkene så nå begynner produsentene å produsere neste års modeller, sier han.

Det er den samme meldingen fra de fleste forhandlerne: De kunne ha solgt langt fler om produsentene hadde klart å levere.

– Jeg er spent på neste år, men frykter at båtsalget kan stagnere fordi været i sommer har vært dårlig. sier Alexander De Brucq i TB rep og service. Men får vi en god avslutning av sesongen ser jeg lyst også på neste år, sier han.

– Vi solgte også mer båt på vinteren enn på mange år, forteller selger Tor Holtet ved Herføl Marina. Neste års båtsalg starter allerede på båtmessa til høsten, sier han.

Volumsalg

– Vi har solgt absolutt flest båter i prisklassen mellom 300.000 og 700.000 kroner forteller Chriss Kingsrød som har ansvaret for båtsalget hos Stokken Båt og Motor. Det er ikke mye salg av båter over en million kroner.

Bemannet opp

– Vi har bemannet opp i produksjonen og solgt det vi har hatt av ledig båt, forteller Geir Moen, markedssjef hos Hydrolift.

– Når bruktmarkedet har blitt friskmeldt, opplever vi at folk fornyer båtene sine.

Båt er virkelig inn i år, mener han.

Kommentarer til denne saken