Gå til sidens hovedinnhold

Båthuset lanserer konserter på søndager

Mot strømmen i koronatider lanserer Båthuset Scene og produksjonsselskapet Cancan Live en helt ny konsertserie på søndager i sommer. Foreløpig står seks konserter på programmet.

Min Kultur

– Begrensningene i publikumskapasiteten gjør det selvsagt utfordrende å nærmest sette opp en hel liten festival spredt utover fem søndager. Men det skjer ikke mye for verken publikum eller musikere i disse dager, så håpet vårt er at disse konsertene, som vi har samlet under navnet «Søndag ved ælva» vil være et kjærkomment tilbud, sier produsent Kjell Arne Nordli.

Odd René akustisk

«Søndag ved ælva» vil presentere flere lokale navn. I koronafraværet av Evert Taubeforestilling i Engelsviken har Hege Klevås Johannessen og Lars Klevstrand funnet sammen i et program med favorittviser fra Norden.

Østfoldbandet «Etter stengetid» fremfører sin Waits på norsk-forestilling, og Odd René Andersen avslutter konsertserien søndag 6. september med en akustisk intimkonsert, bare akkompagnert av pianist Bjarne Gustavsen.

I tillegg blir det 50- og 60-talls rock og blues med Toini & the Rock’n’Roll Allstars, rock for unger med bandet Plopp og ikke minst den kritikerroste Billie Holiday-konserten med Kim Fairchild.

Kan bli flere

– Vi tror at tidlig søndagskveld er et fint tidspunkt for å gå på konsert. Vi starter søndag 2. august og har lagt opp et program som vi mener passer tidspunktet. Båthuset er nå et av de få konsertstedene hvor det er mulig å samle bortimot 200 mennesker i et stort, men samtidig intimt og stemningsfullt lokale. Det er absolutt ikke utenkelig at vi utvider konsertrekken utover høsten, dersom publikum og artister liker dette initiativet, sier Kjell Arne Nordli.

Kommentarer til denne saken