Selger båthavn i Glomma

MULIGHETER: I båthavna er det nå 130 båtplasser rett ved Fredrikstadbrua. Men det er trolig utvidelsesmuligheter hvis kjøper ønsker å utvide havna.

MULIGHETER: I båthavna er det nå 130 båtplasser rett ved Fredrikstadbrua. Men det er trolig utvidelsesmuligheter hvis kjøper ønsker å utvide havna. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Dette marinaområdet ved Kiæråsen med 40 mål tomt langs elvebredden og Glommastien er til salgs.

DEL

Planutvalget i Fredrikstad kommune har relativt nylig behandlet og vedtatt reguleringsplan for området. Nå forventer eieren å få 21 millioner kroner for anlegget, som har 130 båtplasser, opplagsmuligheter, utbyggingsarealer langs elvebredden og noen bygninger.

LES OGSÅ: Kan ende i rettssak

– Trolig er det også muligheter for å utvide havna med flere plasser og nye utliggere, mener selgeren av stedet.

Mye på gang ved elven

Leder av Fredrikstad kommunes planutvalg, Rune Fredriksen, sier at det dreier seg om et spennende og attraktivt område. Han ønsker gjerne dialog med parter som er interessert i å gjøre noe her.

LES OGSÅ: Savner ingen båten?

– Det er riktig at det foreligger en godkjent reguleringsplan for området. Ellers er det ikke ment så mye fra politisk hold. Men det er varslet flere prosjekter langs elven. Det som holder litt igjen, er hvor den kryssende nye brua over Glomma kommer, sier Rune Fredriksen.

Nabo med Europris

Eiendomsmegler Øivind Slangsvold i Metra Næringsmegling sier at det er ganske stor interesse for stedet – som er nabo med Europrislageret.

LES OGSÅ: Vil åpne Europris i Råde

– Vi har både lokale interessenter og interessenter utenfra. Vi snakker med flere mulige kjøpere, men har foreløpig ikke mottatt konkrete bud, sier Slangsvold.

 Han sier at det dreier seg om et område på rundt 40 mål som er regulert. Halvparten er satt av til marina, mens resten er et nærings- og byggeområde. Han tror det vil skje noe med jernbanetraseen over tid, noe han anser som et pluss.

Ifølge selgeren er det ikke noen kjent forurensning i grunnen.

– Det er ikke utført geotekniske undersøkelser for tomten. Den delen som utnyttes til havneformål er spuntet. Ved eventuell bygging forutsettes det at det må dokumenteres at grunnforholdene er egnet for bebyggelsen, heter det i salgsoppgaven.

Artikkeltags