Gå til sidens hovedinnhold

Krever stopp for ny barnehage i Anton Brekkes vei

Artikkelen er over 5 år gammel

Advokaten for beboerne i Anton Brekkes vei krever midlertidig stans i byggearbeidene for Ørebekkbråten barnehage.

– Jeg håper at vi nå kan ta en pust i bakken og få inn folk som er profesjonelle på setningsskader og rystelser, sier advokat Eilert Eilertsen til FB.  Trafikken til  byggetomten går gjennom Anton Brekkes vei  hvor det i følge  beboerne er særdeles dårlige grunnforhold. De frykter at hus og hjem skal bli ødelagt.

Ligger hos fylkesmannen

Kravet om byggestopp har ikke fått gjennomslag i Fredrikstad kommune. Saken er nå sendt fylkesmannen for endelig avgjørelse.

Advokat Eilertsen mener at nå-tilstanden for husene i Anton Brekkes vei må dokumenteres, slik at det er bedre muligheter til å påvise hvilke skader byggearbeidene eventuelt påfører husene som står på dårlig grunn.  Beboerne i området har vært opptatt av hvem som skal  være økonomisk ansvarlig for skader som  i tilfelle blir påført husene.

Han mener det også må utplasseres flere rystelsesmålere i området og at det skal være fotodokumentasjon av husene innvendig.

Får litt støtte i kommunen

Bygnings og reguleringssjefen i kommunen er enig med klagerne i Anton Brekkes vei i at utstyr for registrering av rystelser og skader burde ha vært på plass før byggearbeidene startet. Imidlertid opplyser søker at slikt utstyr nå er på plass, noe kommunen aksepterer. Kommunen har også forståelse for at beboerne i Anton Brekkes vei er bekymret for hus og hjem. I området er det veldig dårlige grunnforhold.

– Vi har hatt rystelsesmålinger, og det har kostet flesk. Vi har sprengt, men det har ikke vært påvist rystelser der det har vært satt ut måler. Jeg ønsker ikke å være på kant med noen, men jeg skjønner egentlig ikke hva mer vi kan gjøre, sier Sunniva Rønning Skåre, som skal bygge den nye barnehagen. 

- Vi har gått med på veldig mye for å prøve å gjøre det beste ut av situasjonen, sier hun.

Kommentarer til denne saken