Gå til sidens hovedinnhold

Sommeråpent ble stor suksess for Kiæråsen barnehage

Artikkelen er over 6 år gammel

Kiæråsen barnehage bærer ikke preg av å være midt i tjukkeste fellesferien. Her springer både barn og voksne rundt som vanlig.

– Vi har plass til rundt 80 barn fordelt på tre avdelinger. Dessuten ligger vi sentralt til, og det er nok derfor vi ble valgt til å være sommeråpen barnehage, sier lederen for Kiæråsen, Eli Guldbrandsen.

Denne dagen er det rundt femten barn som koser seg på uteområdene, mens forrige uke var det mer hektisk. De anslår at det er uke 28 og uke 31 som er mest etterspurte.

– Det var rundt 40-50 barn her forrige uke, forteller Lisbeth Johannessen.

Hun jobber på Kiæråsen barnehage i sommer, men er til vanlig ansatt ved Bjørneklova barnehage på Begby. Hun trives veldig godt med å jobbe i sommeråpen barnehage.

– Det er veldig ålreit og det er gøy å bli kjent med både nye barn og nye kolleger. Dessuten er det positivt for de ansatte at man kan ha fleksibel ferie, mener hun.

Lite gråt

Barna i barnehagen kommer fra andre kommunale barnehager i hele Fredrikstad. Foreldrene har fremmet et ønske om å få plass på sommeråpen barnehage, og barnehagen har tatt prosessen derfra.

– Vi opplever at ungene er veldig trygge og tillitsfulle. Det har vært veldig lite gråt, og det lille som har vært gikk over så fort foreldrene hadde dratt, smiler Johannessen.

– Barna har fått mange nye venner og foreldrene er veldig fornøyde, legger hun til.

– Det er jo de ansattes fortjeneste, skyter Guldbrandsen inn og gir Johannessen en takknemlig klapp på skulderen.

Har vært en suksess

Høyres Peter Kuran er ikke i tvil om at ordningen med sommeråpne barnehager har vært en suksess.

– Det er jo slik i vårt 24/7 samfunn at folk jobber på ulike tidspunktet av døgnet i ulike turnuser. Behovet er tilstede og vi har satt av midler til sommeråpne barnehager, mener han.

Han anslår at det koster omtrent 300 000 kroner å holde en barnehage åpen i fellesferien.

– Da vi hadde en spørsmålsrunde på dette tidligere kom det frem at behovet ikke var så stort. Men dette hadde med lokaliseringen å gjøre, fordi avstanden kan bli noe stor for noen slik at de har valgt andre løsninger. Men det er helt tydelig at det er et behov, så dette er en ordning vi kommer til å videreføre, fastslår han.

Fotball er kult

Søskenparet Ingemar Åman (5 1/2) og Kerstin Åman (3) stortrives i sin midlertidige barnehage for sommeren.

– Det er litt mer fotball i den andre barnehagen, men det er gøy her, sier Ingemar mens han sparker en fotball opp bakken til lekekameraten sin.

Til vanlig går de i Bjørneklova barnehage.

– Fotball er kult. En gang scoret jeg to mål, sier han stolt.

Kommentarer til denne saken