Barnas Aktivitetsdag arrangeres for tredje året på rad på Kongsten den 12. august.

Ekte politi og nesten ekte politimester

Fra før av har ildsjel Terje Bratland kunnet røpe at det blir aktiviteter som håndball, fotball, taekwondo, judo, BMX, innebandy, golf og sjakk, i tillegg til at både brannvesen, politi og Røde Kors tar turen. Nå kan han også røpe hvem som får æren av å åpne hele dagen.

– Det skjer så mye morsomme ting, og en av de tinga er at Kai Robert Johansen tar turen fra Sarpsborg som selveste Politimester Bastian, sier han engasjert.

– Han åpner hele dagen inne i hallen klokka 11.00, og da bør foreldrene kjenne barnas besøkelsestid. Energiklumpen Kai Robert vet å lage show, og han er helt konge!

I tillegg har Borge turnforening fått i oppgave å ha oppvarming med barna, i tillegg til å kjøre aktiviteter. De har ikke vært med tidligere, men etter å ha arrangert aktivitetsdag for barn to år på rad har Bratland sett behovet for å få de i gang med en oppvarming.

– Det er godt å få i gang kroppen, både for store og små.

Fanger på fortet

I tillegg til å booke entertaineren fra Sarpsborg kan Bratland også fortelle at det i år vil bli «Fangene på Fortet» under Barnas aktivitetsdag.

– Fredrikstad Cup har hatt dette flere ganger, og det har vært veldig vellykket. Vi sjekket mulighetene for å gjøre noe liknende, og det viste seg at fortet var ledig én lørdag i hele sommer, og det var den 12. august. Det var helt perfekt, sier han.

Han legger til at de i år slår litt på stortromma i forbindelse med 450-årsjubileet. Barna kan vente seg flere overraskelser i løpet av dagen.

– Det kommer til å skje mer og mer utover dagen.

Håper på 1000

I løpet av neste uke vil elevene i Fredrikstad få med seg et skriv hjem fra skolen der det informeres om aktivitetsdagen. I tillegg oppfordrer Bratland foreldre somhar spørsmål om å ta kontakt med han på arrangementets facebookside. Han håper bedre informasjon vil bidra til at det kommer over 1000 barn på aktivitetene den 12. august.

– I fjor hadde vi litt over 800 barn på besøk, så jeg tror vi skal klare over 1000 i år, avslutter han.