Feilslått Harry-spill

Hokus-pokus, svakt spill uten riktig fokus.

Hokus-pokus, svakt spill uten riktig fokus.

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Harry fortjener bedre enn dette.

DEL

SPILLVERKET.NO: Spillversjonen av Harry Potter og Dødstalismanene: Del 1 har tatt en annen rute enn tidligere spill i serien.

Derr tidligere spill har hatt et fokus på at man i rollen som Harry, Ronny eller Hermine skal utforske det relativt fredelige Galtvort, mens man leter etter skjulte hemmeligheter og deltar i skoletimer, så fokuserer dette spillet på ren og skjær action.

Spillet er i bunn og grunn et skytespill i tredjepersonssvinkel, man har til og med mulighet for å gå i dekning bak steiner og kasser.

Les ogsåAnmeldelse: Lego Harry Potter: Years 1-4

Klønete og tregt

Dette er en interessant idé, men dessverre feiler det totalt i praksis. Å styre Harry er håpløst klønete og ekstremt tregt, du føler aldri du har kontroll på situasjonen og du vil antakelig dø flere ganger uten å forstå hvorfor.

Kanskje enda verre er det at man ikke oppnår noen mestringsfølelse eller tilfredsstillelse ved å lamme, avvæpne eller løfte fiender med magi.

Mange av de ulike trylleformularene har ingen åpenbar funksjon, og samtlige fiender tåler tonnevis av forbannelser før de legges i bakken.  

Pent å se på

Harry Potter og Dødstalismanene er et spill som rett og slett feiler på alt det prøver på.

Det er riktignok pent å se og høre på, men opplevelsen som helhet føles mer som et hån enn en hyllest til denne fantastiske fortellingen om den bebrillede gutten med lyn-arr i pannen.

Spillets gjennomgående actionfokus kan virke som en god tanke, men det vi ender opp med er en usedvanlig klønete og lite variert Gears of War-klone, med trylleformler i stedet for banneord.

Forderver Potter-universet

Kort sagt vil jeg ikke anbefale dette spillet til noen, egentlig.

Uansett hvor glad du er i dette universet, spillet Harry Potter og Dødstalismanene gjør lite annet enn å forderve gode minner.

Les hele anmeldelsen av Harry Potter og Dødstalismanene: Del 1 på Spillverket.no

Fra forumet"LOL... Eneste Harry Potter-spillet som var, noelunde ok, var de vises sten på PS1... "

Les også disse artiklene på Spillverket.no

Pokerkveld med spillfigurer

Dead Money - nedlastbar pakke til Fallout: New Vegas

Mass Effect-utvikler skal kunngjøre sin neste stortittel

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken