Førstkommende fredag skal Bane Nor avgjøre om banen er klar til å settes i drift fra denne datoen, bekrefter pressesjef Anne Kirkhusmo til Teknisk Ukeblad.

– Vi har ikke fastsatt dato for når Follobanen åpner for persontrafikk igjen, og så snart vi gjør det vil vi informere pendlerne og øvrige reisende om dette. Vi jobber med noen arbeidsdatoer i samarbeid med Vy, blant annet for at Vy skal kunne planlegge trafikken med et par ukers horisont, skriver Kirkhusmo i en epost til avisen.

Også Aftenposten skriver at Bane Nor jobber for å gjenåpne Follobanen 5. mars. Datoen ble nevnt i et notat fra et møte mellom Jernbanedirektoratet, Vy og Bane Nor i forrige uke, som Aftenposten har fått innsyn i.

Det har pågått testkjøring på Follobanen siden 5. februar. Togstrekningen stengte 19. desember i fjor på grunn av strømproblemer, kun en uke etter at milliardprosjektet ble åpnet for trafikk.

Kirkhusmo sier til Teknisk Ukeblad at de under testkjøringen har avdekket noen mindre feil som har blitt utbedret. Til Aftenposten sier pressesjefen at ett av problemene under en kortslutningstest i forrige uke var en forsinket utkobling på en bryter. Under en ny test denne uken fungerte bryteren som forventet.

Testkjøringen vil fortsette fram til Follobanen åpner for trafikk.