[Nettavisen] Nylig ble Østfolds Venstre liste til fylkestingsvalget offentliggjort. På 24. plass står Bahareh Letnes (32) sitt navn oppført.

Letnes flyttet til Halden i 2019 og for haldenserne er hun kjent som eier av Grand Bar sammen med samboer Per Sandberg, som for øvrig har en lang politisk karriere bak seg.

Letnes forteller til Nettavisen at hun over lenger tid har vært aktiv i lokalpolitikken i Halden, og at avgjørelsen om å stå på Venstre-listen kom etter at hun fikk en forespørsel fra noen i lokallaget

– Hva var det som gjorde at valget landet på akkurat dette partiet?

– Jeg vurderte ulike partier, men mine liberale verdiene var helt avgjørende i valg av parti. Da ble Venstre et naturlig valg.

Sandberg: – Et modig valg

Tidligere fiskeriminister og nåværende samboer Per Sandberg (62) er en av Fremskrittspartiets mest profilerte politikere gjennom tidene.

Han kommenterer kjærestens valg på følgende vis:

– Jeg syns Bahareh har gjort et modig valg, hun har iallfall valgt en liberal linje, selv om jeg har mine meninger om Venstres tydelig eller utydelige linje her, sier Sandberg til Nettavisen.

Paret diskuterer politikk jevnlig med hverandre.

– Blir det mye politikk-prat rundt middagsbordet hjemme?

– Ja, selvfølgelig. Vi har lange og gode politiske diskusjoner sammen. Det går mye i utenrikspolitikk, innrømmer Letnes.

Dette er kjernesakene

Letnes er ikke i tvil om hvilke saker hun skal jobbe med å få gjennomslag for nå som hun er valgt inn på listen.

– Jeg vil jobbe for at små og store bedrifter skal få så gode levekår som mulig. I tillegg ønsker jeg å reduserte offentlig sektor og sette individets valgfrihet i sentrum.

Tidligere i år kunne paret avsløre at de skulle sette i gang med et nytt barprosjekt etter suksessen med Grand Bar i Halden. Denne gang skulle de derimot starte opp i en annen Østfold-by, nemlig idylliske Fredrikstad.

Men den nye baren sto fremdeles tom i sommer da Nettavisen var på besøk. Renoveringsprosjektet som kostet Sandberg flere millioner kroner, var forsinket grunnet krigen i Ukraina og mangel på arbeidere i bransjen, fortalte Sandberg i juli.