Travekspert før Sugarlights 100 løp: – Ikke sluttkjørt!

IKKE HARRY-TUR: BBS Sugarlight og Fredrik Solberg setter lørdag formiddag kuirsen . Foto: Vidar Henriksen

IKKE HARRY-TUR: BBS Sugarlight og Fredrik Solberg setter lørdag formiddag kuirsen . Foto: Vidar Henriksen

Artikkelen er over 1 år gammel

Travekspert Even Elvenes har B.B.S. Sugarlight høyt oppe på sin toppliste. Lørdag starter suksesshesten sitt 100 løp i karrièren.

DEL

Onsdag satt trener Fredrik Solberg kursen til Momarken, slik at B.B.S. Sugarlight skulle få en gjennomkjøring tre dager før jubileumsløpet på Åby. Fra spor fem bak bilen skal Fredrikstad-hesten i aksjon i gulldivisjonsløpet med 150 000 svenske kroner i førstepremie.

Beholder spensten

En som har fulgt B.B.S. Sugarlight med argusøyne gjennom hele karrièren, er Even Elvenes. Traveksperten fra Indre Østfold slutter ikke å bli overrasket over åtteåringens prestasjoner.

– Sugarlight er på ingen måte sluttkjørt, noe han har bevist i de siste løpene. Selv om hesten blir ni år, så skal vi ikke glemme at han er en vallak. Belastninger på en hingst er langt større med årene, mens Sugarlight virker tynn, lett og fin. Han vil beholde spensten lenger, hevder Elvenes.

Tredje strake?

Sugarlight har vunnet de to siste startene, selv om triumfen på Wolvega i Nederland sist var av det heldige sorten.

– Av Sugarlights 99 starter, så var nok det den mest spesielle seieren, fastslår Fredrik Solberg etter seieren i «Prijs der Giganten». Han beskriver det som en utavdegsjælopplevelse.

– Det så ut som vi havnet på tredjeplass, da Sugarlight passerte målstreken. Så fikk jeg beskjed fra Sverre (Hjørnerød) om at vi hadde blitt nummer to på målfoto. Like etter fikk jeg en ny melding om jeg måtte komme meg ned på seremoniplass. Vinneren Ringo Trebb hadde blitt disket, sier Solberg om løpet med en vinnerpremie på 30.000 Euro.

Plass i historiebøkene

Siden Sugarlight vant sitt første løp på Klosterskogen som treåring med 16.000 i gevinst, har det blitt 26 seirer, 18 annenplasser og 13 tredjepremier. Fredrikstad-traveren har bokført 8.6 millioner til nå. Eventyrhesten har dermed tatt plass i historiebøkene, noe Even Elvenes er tydelig på.

– Det er umulig å sammenligne prestasjoner fra gammelt av med nå. Men blant nåtidens hester tilhører Sugarlight de aller beste. Rex Rodney er den selvfølgelige kongen, men bak ham er det mange gode hester på listen min. Sugarlight er blant dem, mener han.

Med Vidar Hop i sulkyen kan det bli en ny triumf lørdag, selv om trener Solberg er nøktern optimist.

– Han virker i fin form, men det er et tøft feilt, synes Solberg som holder «Västerboonthenews» som favoritt.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags