Ikke skuffet dagen derpå

B.B.S.Sugarlight og Fredrik Solberg, dagen etter seieren i Oslo Grand Prix

B.B.S.Sugarlight og Fredrik Solberg, dagen etter seieren i Oslo Grand Prix Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Midt inne i de dype svenske skoger forventet 15.000 traventusiaster at B.B.S. Sugarlight skulle innfri igjen. Det gjorde ikke Fredrikstad-hesten. – Sånn er det i dette gamet. Du kan ikke forvente å vinne hver gang, ettersom det er ti jevngode hester, sier trener Fredrik Solberg dagen etter løpet.

DEL

Byens stolthet på fire ben havnet på femteplass i Årjängs Stora Sprinterlopp lørdag ettermiddag. De mange tilreisende fra Plankebyen måtte dra slukøret hjem, selv om trener Fredrik Solberg tok nederlaget som en mann.

Trodde på teten

B.B.S. Sugarlight var den store forhåndsfavoritten, og før løpet hadde kusk Peter Untersteiner stor tro på en ny triumf.

– Hesten virker i storform, så jeg har store forhåpninger om at den skal kunne gå i tet, uttalte han til Fredriksstad Blad før løpet.

B.B.S. Sugarlight kjempet i teten fra start, men ble overrasket over at Global Money tok føringen.

– Det hadde jeg ikke forventet. Han ble sittende i andre par utvendig, og med fasit i hånd så burde han nok gjort det litt lengre, sier Fredrik Solberg.

Peter Untersteiner valgte å legge seg ut i tredje spor, men B.B.S. Sugarlight hadde ikke nok krefter for dagen

 B.B.S. Sugarlight dro over grensen til Årjäng for å kapre 600.000 kroner lørdag. Hesten fikk aldri fatt i føringen, ble sliten og havnet bak i feltet.

Vant gjorde svenske Delicious, perfekt kusket av Örjan Kihlström som lurte innvendig, og som fant en luke 150 meter før mål.

Kihlström opplevde en av sine største dager. På formiddagen ble 52-åringen innvalgt i Hall Of Fame.

– Det er bare å gratulere, men det viktigste for meg er at det ikke var noe feil med hesten. Det kommer nye sjanser, sier Solberg og tenker først og fremst på Hugo Åbergs Memorial den 28. juli på Jägerso.

En stor sport

B.B.S. Sugarlight sikret tross femteplassen inn 32.000 nye kroner på kontoen. Hesten har nå løpt inn fem og en halv million kroner, noe som har fått hovedeier Gunnar «Murær'n» Karlsen til å ta frem de helt store superlativene.

– Vi reiste til Årjäng med flagget til topps, men kan ikke henge med hodet for at det ikke ble en topplass. Uansett er det fantastisk artig å få være med på et slikt arrangement. At det kommer hele 15.000 til en så liten plass som Årjäng forteller alt om hvor stor sport dette er.

Travdebut

Den lokale fotball- og hockeykommentatoren Svein Bergstrøm var blant mange som hadde tatt turen fra Fredrikstad.

  • Les også: Tidligere travtopp gir Fredrik Solberg skryt

– Jeg har i utgangspunktet aldri hatt noe forhold til trav, men dette arrangement imponerer meg. Den koselige atmosfæren jeg har opplevd I Årjäng gjør at jeg garantert tar meg en ny tur på travbanen, sier Bergstrøm som innkasserte noen kroner på at Delicious vant hovedløpet.

Artikkeltags