Var innblandet i dramatisk ulykke

ET EVENTYR: Blir det en ny opptur for B.B.S.Sugarlight og Peter Untersteiner i helgen? 
Foto: ADAM IHSE / TT / NTB Scanpix

ET EVENTYR: Blir det en ny opptur for B.B.S.Sugarlight og Peter Untersteiner i helgen? Foto: ADAM IHSE / TT / NTB Scanpix Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Alle travøyne er igjen rettet mot B.B.S. Sugarlight. I vinter var Fredrikstad-hesten millimeter fra å spolere hele karrièren.

DEL

Eventyrhesten som lørdag er favoritt til å vinne Årjängs Stora Sprinterlopp med en vinnerpremie på 600.000 kroner var utsatt for et dramatisk fall.

– Det kunne fort vært karrièrestopp, innrømmer trener Fredrik Solberg om ulykken som kunne fått et dramatisk utfall.

Gikk på trynet

B.B.S. Sugarlight gikk bokstavelig talt på trynet etter å ha sklidd på en fjellknaus.

– Det var kaldt og glatt ute. jeg skulle leie han ut i luftegården. Han sto ikke på benet etterpå. Ikke når han reiste seg opp. Og ikke på et par timer, forteller pappa Tore Solberg til Norsk Rikstoto som først fortalte historien.

Eier Gunnar «Murær'n» Karlsen var med til Kjell Moen, sjefsveterinær ved Bjerke Dyrehospital som sjekket B.B.S. Sugarlight etter fallet.

– Når du holder på med hest, så vet du at slikt kan skje. Men heldigvis gikk det bra, sier «Murær'n» under sin fredagskaffe på Odds Konditori.

Fest i de dype skoger

Lørdag er det duket for travfest i Årjäng – 30 kilometer fra svenskegrensen.

– Banen omtales som Sveriges vakreste og denne gangen ventes det publikumsrekord, sier travekspert Even Elvenes.

– Det er spådd å komme så mange som opptil 16.000 tilskuere, og B.B.S Sugarlight er en årsak til det. Det er fullt mulig at det er nærmere 4.000 nordmenn og mange fra Fredrikstad blant dem, sier han

Flagget til topps

Gunnar «Murær'n» Karlsen har ikke for vane å dempe forventningene og kan melde om at den firbente er i sitt livs form.

– Vi reiser til Sverige med flagget til topps. Så får vi håpe at det fortsatt henger oppe når vi returnerer, sier Karlsen som tirsdag fylte 72 år.

– Jeg har brent meg på det tidligere med å si at han leder fra start til mål. Men jeg er ikke typen som gidder å snakke ned en hest, sier han muntert.

Sportsjef på Årjäng, Johan Amsköld forventer seg litt av et løp.

- Det er et utrolig sterkt startfelt og det føles som det nesten er elitloppsklasse over det, sier han forventningsfullt og tror at B.B.S. Sugarlight og Royal Fighter vil ha en god sjanse.

- Vi håper å komme opp i nærheten av publikumsrekorden på 15.000. Internt drømmer vi om 16.000, røper han overfor Atg.se

  B.B.S. Sugarlight parkerte alle under Norges største travløp. Deretter startet festen for alle tilreisende fra Fredrikstad. – Vi har en legende på fire ben fra byen, sier deleier Gunnar «Murær'n» Karlsen (71) entusiastisk.

  I fin form

  Fredrik Solberg snakker på sin side ikke overskrifter, men bekrefter at alt er som det bør være med B.B.S. Sugarlight.

  – Vi reiser oppover klokken 10,30, og gjør de vanlige forberedelsene. Han er i fin form, opplyser Solberg.

  På grunn av gatebil-arrangementet på Rudskogen oppfordres travpublikummet enten kjøre om Skiptvet eller Halden på sin vei til Årjäng.

  PS: Løpet starter lørdag 16,47.

  Send inn tekst og bilder «

  Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

  Artikkeltags