Sterk årsdebut av B.B.S. Sugarlight

Mosaique Face vant Steinlagers Æresløp, men bak ham leverer B.B.S. Sugarlight et meget sterkt løp til annenplass.

Mosaique Face vant Steinlagers Æresløp, men bak ham leverer B.B.S. Sugarlight et meget sterkt løp til annenplass. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Jeg hadde ikke trodd han skulle være så god, sier Fredrik Solberg til Fredriksstad Blad etter at travstjernen leverte en strålende årsdebut til annen i Steinlagers Æresløp på Momarken.

DEL

Det ga nye 125 000 kroner på den velfylte kontoen til superhesten som nå har tjent 7,8 millioner kroner.

Mange traveksperter trodde at B.B.S. Sugarlight var over sin storhetsperiode etter fjorårssesongen, til tross for at hesten tjente over en million kroner, men de skifter trolig mening etter lørdagens årsdebut. 8-åringen fikk det verste løpet utvendig for den ledende storfavoritten Mosaique Face, men B.B.S. Sugarlight fightet strålende til annenplass - en lengde bak vinneren.

Lover godt for framtiden

– De som trodde hesten hadde gjort sitt beste på topplan må tro om igjen, sier Solberg og får støtte av Vidar Hop, som nå er fast kusk bak Fredrikstads stolthet.

– B.B.S. Sugarlight var så frisk inn mot siste sving at jeg bare måtte slippe etter. Dette lover godt for framtiden, sier Hop til FB.

Sikter mot Olympiatravet

Og neste oppgave kan bli Olympiatravet i Göteborg siste lørdagen i april. Et løp B.B.S. Sugarlight vant i 2015, og hvor han også leverte et sterkt løp i fjor. Den gamle sambygdingen Jon Walter Pedersen er sportssjef der, og Solberg har allerede vært i kontakt.

– Jeg snakket med Jon Walter rett etter løpet. Han ga meg ingen billett – ennå, men jeg har håp om å komme med. Uansett trenger hesten et løp til, da gjerne om tre uker. Hvor det blir er fortsatt usikkert, men det er nok av løp, sier Solberg, som ikke har noen god forklaring på hvorfor B.B.S. Sugarlight nå virker å være tilbake i god, gammel form.

– Noe fasitsvar har jeg ikke, men hesten er friskere nå enn i fjor og vi har også kjørt litt hardere i trening. Muligens er det en kombinasjon av de to, tror Solberg, som eier hesten sammen med Knut Grønlie og Gunnar Karlsen.

Artikkeltags