ASKIM: Aune Sand har de siste dagene stått for en såkalt pop-up-utstilling i Askim kulturhus, hvor broren Vebjørns bilder har blitt stilt ut. Mange har tatt turen innom for å få med seg utstillingen, men i dag ønsket Aune Sand å gi noe tilbake til lokalsamfunnet, skriver Smaalenenes Avis.

Ganske så overraskende dukket han derfor opp i lunsjen på Løkentunet. Med seg hadde han 30 bilder som han ville donere til institusjonen. En håndfull av bildene er signert Marianne Aulie, mens resten er Vebjørn Sand-bilder.

Hadde en anelse

– Jeg var på utstillingen selv her om dagen. Da fikk jeg et nyss som at det kanskje skulle skje, men jeg sa ikke noe til noen, så dette kom som en stor overraskelse på de fleste, sier virksomhetsleder Reidun Heksem til Smaalenenes Avis.

Ifølge Heksem ønsket Aune Sand lite blest om selve overrekkelsen, og han kom derfor uanmeldt.

– Det er sånn de ønsker å gjøre det. Når de har hatt utstilling et sted ønsker de å gi noe tilbake til lokalsamfunnet, og denne gaven var spesielt en heder til de som jobber i helsesektoren, og de som har bygget landet. Det vil si beboerne, sier Heksem.

Preget av kunstneren

Bildene til Sand donerte er i såkalt håndkoloritt. Det vil si at det er trykk, men de finnes i et begrenset nummerert opplag. Kunstneren selv har satt sitt preg på hvert enkelt trykk ved å legge inn farger i etterkant, og har også signert hvert enkelt trykk.

Nå skal bildene registreres som en del av Askim kommunes kunstarkiv før man begynner arbeidet med å finne egnede steder å henge dem opp.

– Målet er at de skal være synlige for flest mulig, både ansatte, beboere og besøkende som er innom, sier Heksem.