Aune Sand raser mot Hadia Tajik

Aune Sand er sint på Hadia Tajik for uttalelser hun har kommet med om hans 20 år gamle film "Dis"

Aune Sand er sint på Hadia Tajik for uttalelser hun har kommet med om hans 20 år gamle film "Dis" Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Aune Sand (49) er ikke blid. Forfatteren og filmskaperen mener den tidligere kultuministeren både hetser og håner ham for filmen «Dis» fra 1995. Sand går ut med et innlegg i VG. Hadia Tajik snakket om saken i Dagbladet.

DEL

Aune Sand sier i sitt innlegg i VG blant annet: «Det forbløffer meg at du, som en fremtredende norsk politiker fra Norges største parti, velger å hetse og håne min mer enn tyve år gamle, selvfinansierte spillefilm DIS og fremstille meg som en person uten selvinnsikt.»

Han møter både sympati, enighet og motstand i VGs kommentarfelt. Noen hevder at dette bare er et nytt PR-stunt fra galleristen i New York.

Det Sand reagerer sterkest på er denne formuleringen fra Tajik, etter at hun i Dagbladet sammenlignet «Dis» med Anders Anundsens skrytefilm om den norske justissektoren. Den ble av kritikerne sett på som dårlig håndverk og propaganda.

  • Les også: Aune Sand ute med singel

Det Tajik sa da hun ble bedt om å kommentere Anundsens film «Trygghet i hverdagen», var dette:

– Jeg ser at Anundsen mener «Trygghet i hverdagen» var en suksess. Det mente Aune Sand om filmen «Dis» også. Men der Aune Sand har oppnådd kultstatus tror jeg Anundsen må håpe på asylstatus. Han trenger beskyttelse. Mot seg selv, sier Tajik spøkefullt til Dagbladet.

Les mer om saken i VG og Dagbladet

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags