Gå til sidens hovedinnhold

Har solgt bøker for over én million kroner

Artikkelen er over 5 år gammel

Aune Sands debut som forfatter har ført til en aldri så liten jorbærmusbevegelse. Over 2.400 eksemplarer av boken «Jordbærmus» er solgt, og Hvaler-kunstneren kan glede seg over å ha passert én million kroner i salgsinntekter.

- Dette er et helt fantastisk resultat på bare seks dager, sier Aune Sand, som er mer vant til å selge produktene til tvillingbror Vebjørn og kjæresten Marianne Aulie.

- Dette er enden av 30 års hardt arbeid. Ikke siden utgivelsen av Dis har har min kunst fått denne type oppmerksomhet. Det føles litt rart, men tilbakemeldingene har vært gode og interessen er elektrisk. Dette er bra, sier han.

- Kun fiksjon

Kritikerne har allerede vært harde i sin omtale av Sands forfatterdebut, og dét allerede før de har lest boken. Dette opprører Hvaler-gutten.

- Enkelte slakter boken basert på noen få linjer som er lagt ut på Facebook. Det synes jeg er uhørt. Det er som å anmelde en middag etter kun å ha smakt på potetene. Du må også smake på hovedretten, og ikke minst på jordbærene, sier Sand, som håper både kritikere og lesere vil klare å skille på ham som privatperson og kunstner.

- Det må ikke bli som med Dis. Da ble jeg hengt ut og slaktet som person. Det var tungt - både for meg og familien min. Denne boken er fiksjon, og ikke virkelighet. Det er en lek med ord, og målet er å skape positiivitet, kåthet, glede og gode opplevelser. Basert på tilbakemeldinger og kommentarer på Facebook ser det ut til at jeg har lykkes med nettopp det, sier han.

Tidenes jordbærmusfest

Aune Sand har allerede varslet at dersom opplaget på 3.000 bøker blir utsolgt, så inviterer han til fest.

- Samtlige som har kjøpt boken blir invitert til tidenes jordbærmusfest. Da spanderer jeg champagne på alle, og det blir rumpedaskekonkurranse for både menn og kvinner, ler han.

Har du bestilt boken, men ennå ikke fått den, så fortvil ikke.

- Boken blir sendt ut på mandag førstkommende. Jeg har bevisst holdt den tilbake så kritikerne ikke skulle klare å ødelegge den før folk hadde fått gjort opp sin egen mening. Nettopp det skjedde med filmen Dis, og jeg ønsker ikke en reprise av den opplevelsen, sier Sand, som gir ut boken på eget forlag.

- Jeg er forfatter, forlegger og driver min egen butikk. Det er revulosjonerende og sørger for at utgiftene blir minimale, sier han.

Kommentarer til denne saken