Gå til sidens hovedinnhold

Art Ranger gjester Fredagshølet: – Håper koronatida får folk til å våkne opp

Podkast: I ukas utgave av Fredagshølet tar Jens Nielsen (32) og Robin A. Olsen (33) en prat med kunstner Ingar Aasen. -Han er en dyktig kunstner og et veldig, veldig hyggelig menneske. Art Ranger bør omfavnes av hele Fredrikstad, sier Olsen.

Kunstner Ingar Aasen (55) er kjent over hele landet for sin unike stil.

Art Ranger, som han også kalles, er fast stasjonert på Øra i det som mest likner en militærleir. Omkranset av et gjerde med militærkamuflasje finnes busser, vogner og et russisk panserkjøretøy som kunstneren har hatt som fast bopæl de siste 12 år.

Ikke helt uproblematisk.

I 2015 krevde kemneren kunsteren for nesten 2,5 millioner kroner. I respons foreslo Aasen å male Fredrikstadbrua.

– Slike henvendelser fra «maskinen», som jeg kaller samfunnet, blir som å sprøyte gift inn i min kunst, sa kunsteren den gangen.

Aasen er en sterk forkjemper for ytringsfrihet og individets rett. Han er motstander av storsamfunnet og det han kaller «samfunnskroppens slaveri», noe han på 1990-tallet understreket ved å kjøre sine russiske panservogner uanmeldt inn foran Stortinget og Slottet.

På tross av pandemien er det liten endring i Art Rangers produksjon.

– Nå jobber jeg mer med prosjekter og får en del bestillinger. Jeg håper at koronatida får folk til å våkne opp, sier kunstneren i kjent samfunnskritiske tone.

  • Hør denne ukens – og alle tidligere episoder – av Fredagshølet her:

Kommentarer til denne saken