Juliane og Martine er lesbiske, og Knut Gustav er bifil. Ifølge de tre tenåringene, har det å være annerledes gått greit hittil. Knut Gustav forteller imidlertid at det kan være litt vanskelig å tulle med gutter.

Kastet ut av dametoalettet

– De tror at jeg flørter med dem, og det kan være ganske frustrerende, sier han.
Juliane har flere ganger blitt kastet ut av dametoalettet i Torvbyen.
– Enten må jeg finne et handikaptoalett, eller så må jeg dra hjem og gå på do. Heldig-vis bor jeg nærme byen, sier hun.
17-åringen har ikke forandret klesstil etter at hun «kom ut av skapet», men klipte håret helt kort etter at hun fikk et malingsspann i hodet.
– Folk får si hva de vil, men jeg er bare meg selv, understreker hun.

Ble overrasket

Hva sier egentlig foreldre når de får vite at barna deres er homofile Ifølge Martine ble hennes litt overrasket, mens Julianes foreldre hadde reg-net med at datteren var lesbisk.
Knut Gustav har ennå ikke fortalt det til familien.
– Det er ikke fordi jeg er redd for reaksjonene deres, men fordi jeg ikke synes det har vært grunn til å fortelle det ennå, sier han.
Martine synes ikke ordet lesbisk er noe fint.
– Jeg kaller meg «skeiv». Føler at lesbisk høres så stygt ut, selv om det er det jeg er, sier hun og smiler.
Hun forteller at hun alltid har vært litt annerledes enn andre jenter.
– Mens andre likte å leke med dukker da de var små, hadde jeg en politilekebil som favoritt.
Juliane nikker enig.
– Foreldrene mine kjøpte også lekebiler til meg da jeg var mindre, forteller hun.

Dårlige eksempler

Noe de tre ungdommene er enige om, er at kjendiser som stylisten Jan Thomas og den kjente bloggeren Lars Tangen er dårlige eksempler på hvordan homofile egentlig er.
– Jeg liker ikke måten de oppfører seg på, og særlig Lars Tangen bruker det at han er homofil så han skal bli kjent. Det synes jeg er teit, sier Juliane.
Knut Gustav er enig.
– Jeg liker ikke Jan Thomas. Det har ingenting med at han er homofil å gjøre, men jeg bare synes han er en kjempeekkel person, forteller han.
– Jeg synes det er viktig å få frem at det er opp til hver enkelt hvordan man vil fremstå. Man er forskjellige individer, og det er jo for eksempel ikke sånn at alle lesbiske ser ut som meg, sier Martine.

- En grunnleggende menneskerettighet

- Jeg og Jan Thomas sminker oss og er feminine. Men det er jo en grunnleggende menneskerettighet å få være som man vil, enten man er streit eller skeiv, sier Lars Tangen, som kaller seg "norges største gayblogger."

Han hevder at feminitet/maskulinitet ikke har noe med legning å gjøre.

- Mennesker som synes at jeg er dårlig forbilde for andre homofile fordi jeg fremstår som feminin på bloggen min burde tenke seg litt om. Dette er 2009, man merker ikke forskjell på om en person er homo eller hetero! mener han og legger til at homofile er som alle andre mennesker:

- Noen sminker seg, noen bryr seg om utseendet, mens andre gjør det ikke. Folk er forskjellige, det må man akseptere, avslutter "norges største gayblogger".