Selv om noen få stemmer til fortsatt skal telles, blir det ingen ny periode for May Hansen (SV). Partiet mister sitt ene Østfold-mandat til regjeringskollega Ap. Der tar 4. kandidat Wenche Olsen fra Halden partiets nye mandat. I tillegg er Svein Roald Hansen, Irene Johansen og Thor Erik Forsberg inne.

Se bilder fra valgnatten her

Line Henriette Holten Hjemdal fra Krf er inne som utjevningsmandat fra Østfold. Hun beholder dermed sin plass på Østfoldbenken om ikke fintellingen skulle snu resultatet nærmest på overtid.
- Jeg blir veldig glad hvis Østfold Krf sikrer mandatet fra Østfold. Men opptellingen i går kveld viste at dette var veldig jevnt, så jeg avventer til fintellingen er klar, sier Krf-politikeren til f-b.no tirsdag morgen.

LES KOMMENTAR: Makten tar på for Frp

Ønsket regjeringsskifte

Holten Hjemdal sier hun først og fremst ser frem til å jobbe med miljøspørsmål i sin neste stortingsperiode.
- Jeg opplever selv at jeg ikke er ferdig med miljø- og energi, og det er bare noen måneder igjen før vi skal til København, sier hun med referanse til FNs klimakonferanse i den danske hovedstaden.

- Det blir fortsatt rødgrønn regjering de neste fire årene. Er du skuffet?
- Det var et mål å skifte regjeringen fordi vi har opplevd at regjeringen har gått i en feil retning med tanke på verdivalg de siste årene. Men samtidig må det være et signal til de rødgrønne at Østfoldbenken fortsatt har flertall på den borgerlige siden, påpeker Holten Hjemdal.
For med fire Ap-mandater på motsatt side har de ikke-rødgrønne et Østfoldflertall med fem mandater. Frp har tre, mens Krf og Høyre med Ingjerd Schou har ett mandat hver.

Her kan du se valgresultatene fra din egen krets i Fredrikstad

Ingen Tage Pettersen

Mens Høyre er inne med Ingjerd Schou, blir det trolig ikke Stortingsopphold for partikollega Tage Pettersen. Han er nærmeste utfordrer til en plass på Østfoldbenken, men tirsdag morgen ved halv åtte-tiden mangler han drøyt 1.200 stemmer i hjemfylket.

Holten Hjemdal fulgte valget fra Krfs valgvake på gamle Røde Mølle i Fredrikstad og i NRK Østfold.
- Jeg har vel fått meg en tre timers søvn i løpet av natten, sier hun til f-b.no morgenen etter.
- I dag går alle hver til sitt, og det blir et slags vakum mens vi venter på fintellingen. Selv skal jeg nok ut i naturen og få litt frisk luft, sier Holten Hjemdal.

Her finner du resultater fra Fredrikstad.

Her finner du resultater fra Hvaler.

Her finner du resultater fra Råde.

- Så glad som det går an å bli

Frp er inne med sine tre øverste kandidater: Ulf Leirstein, Jon J. Gåsvatn og Fredrikstads Vigdis Giltun.
- Jeg er så glad som det går an å bli, og enda gladere enn hva jeg var for fire år siden. Jeg har lært mye de siste fire årene, og vil bruke den erfaringen jeg har opparbeidet meg i de kommende årene, sier Giltun til f-b.no.
- Dette var veldig viktig for meg. Jeg har jobbet mye og vært spent i nesten ett år i forkant av valget, fortsetter hun.
Selv om hun er valgt inn på Stortinget blir det altså fire år uten regjeringsinflytelse for Frp.
- Jeg er veldig skuffet over utfallet, spesielt at det ikke ble regjeringsskifte. Alternativet med en ren Arbeiderparti-regjering ville vært mye bedre, for da kunne vi fått ulike konsetellasjoner mellom partiene fra sak til sak, sier Giltun.
Hun håper å fortsette som medlem av helse- og sosialkomiteen der hun har holdt til de siste fire årene.
- Jeg har sagt at det er der jeg ønsker å fortsette. Men den endelige avgjørelsen på det er opp til partiet, konstaterer Frp-politikeren.