Du har helt sikkert sett ham eller hørt navnet. Morgan Lillehjem (15) har blitt et kjent ansikt den siste tiden, og ble sist sett på TV 2 som en av koristene i Team Åge forrige lørdag.

15-åringen sto helt foran og smeltet alles hjerter med en gang han åpnet munnen. I kveld braker det løs med ny sang for koret fra henholdsvis Fredrikstad og Sarpsborg.
Alt begynte da Morgan var ti år. Han dro på audition for en rolle i Olsenbanden jr. som skulle settes opp på City. Den gangen endte han opp med en statistrolle, men senere fikk han store roller i både Reisen til julestjernen og Spooki.

Jobber frilans

Nå trenger han ikke dra på audition for å få roller lenger, men får tilbud så det holder. I tillegg går han verken på teater eller tar sangtimer.
– Alt er selvlært, og jeg jobber vel frilans, som det heter. Jeg har alltid elsket å synge, men det har som regel blitt i dusjen, smiler Morgan, og forteller at folk som trenger san-gere eller skuespillere ofte rin-ger for å tilby ham roller.
Før han var med på «Det store korslaget», var han i november med på «The show must go on» med blant annet Åge Sten Nilsen. Showet fikk strålende kritikker, og 15-åringen fikk mye av æren for det.

Venner er viktigst

For et par år siden trengte Åge Sten Nilsen en guttestemme som kunne synge duett med ham. Valget falt da på 13 år gamle Morgan som ble oppringt av Gusty Utterdahl.
– Selvfølgelig svarte jeg ja, forteller Kråkerøygutten med stjerner i øynene. Han elsker å opptre, og kan helt klart tenke seg et yrke innenfor kultur, selv om fotballen ogsåbetyr mye for ham.
– Nå kan jeg heldigvis gjøre begge deler, men hvis jeg må velge, tror jeg det blir musikken og teateret som vinner. Det er lettere å få jobb der enn å slå gjennom som fotball- spiller, mener Morgan som spiller fotball på Kråkerøy IL 94.
Det aller viktigste for 15-åringen er likevel ikke sang og drama, men venner.
– Jeg kunne ikke klart meg uten vennene mine. Dem er jeg helt avhengig av, forteller han.
De synes det er veldig kult at en av vennene har blitt kjendis, og to av kompisene stemte hele 70 ganger med telefonen til den ene guttens pappa.
En av tingene Morgan liker best å gjøre sammen med vennene sine, er å lage film.
– Filmene vi driver med er en blanding av skrekk, action og komedie, og vi har allerede laget en. Nå holder vi på med nummer to som skal ut på YouTube etter hvert, sier Morgan.
Favorittlaget Liverpools kamper følger han også med på mellom øvelser og opptredener.

Skilte seg ut

Men er han aldri nervøs når han står på scenen.
– Du kan si det sånn at jeg er nervøs helt til jeg har sunget det første ordet. Jeg kan ikke tenke på alle som ser på tv, men tenker heller på dem som sitter i salen, og det er jo ikke så mange, ifølge Morgan.
På lørdag var det seks kor som opptrådte på Det store korslaget, og Team Åge, med Åge Sten Nilsen i spissen, ble en av de fire beste korene.
– Jeg synes vi skilte oss litt ut fra de andre korene, mener Morgan, som sammen med resten av Team Åge øver en til to ganger i uka, ofte på Steinerskolen i Fredrikstad.
– Heldigvis gikk ingen ut denne gangen, men jeg er veldig takknemlig for at det er så mange som har stemt på oss, sier Morgan.
Han understreker likevel at de ennå ikke er sikret seier.
– Fortsett å stemme på oss, ber han.