På tråden

Artikkelen er over 14 år gammel
DEL

PUNG. En damepung funnet ved Jacob Buvigs plass på Kråkerøy forrige lørdag. Telefon 69 34 16 64.

Var du på leir i 1952?

– I 1940 bygde min far og bestefar en hytte med båtnaust ved Leksdalsvatnet i Verdal kommune. 2. august 1952 ble det arrangert en speiderleir på Trones i Verdal. Jeg var selv med på denne. I Naustet fant min bestefar ne lapp fra 4. Fredrikstad speidertropp som vise at de hadde overnattet der mellom 4. og 5. august. Er det noen av gutta fra den gang som kjenner seg igjen? Det må være morsomt å hilse på dem igjen, de må vel være rundt 70 år gamle. Dersom noen tar kontakt, er de hjertelig velkommen til Verdal for å se overnattingsstedet, sier Asbjørn Dahling som bor i Verdal. – Navnene på speider er - så vidt vi kan tyde – Helge Larsen, Osmund Revhaug, Arne Haug, Tore Bøckmann, Andreas Dahl, Ragnar Tørris Eliassen og Jan Egil Pedersen. – På tråden-redaksjonen kan formidle kontakt, men vent til over påske!

Eiendomsskatt

– Man slipper ikke automatisk å betale eiendomsskatt selv om man tjener under 120.000 kroner. Man må først henvende seg til servicetorget og be om et søknadsskjema. Det er det ikke opplyst om noe sted, sier en eldre dame som selv måtte ta initiativ for å få ordnet dette.
.

FFK-sponsor

– Jeg ser at Fredrikstad Energi er en av FFKs sponsorer. Men Fredrikstad Energi er vel heleid av Fredrikstad kommune? Da får jeg ikke dette til å rime. Kommunen skjærer jo ned på alle utgifter, deriblant støtten til idrettslagene. Så hvorfor forfordele FFK på denne indirekte måten, spør Enok Stene.

Parkering på Skjærhalden

– I fjor fikk Hvaler kommune mye pepper for den nye parkeringsordningen på Skjærhalden. I år er det blitt mye bedre. Nå er det innført en årskort-ordning for hytteeiere. Betaler man 1700 kroner, kan man stå parkert så lenge man ønsker. All honnør til Hvaler kommune for denne ordningen, sier Sven, hytteeier på Nordre Sandøy.

56 brosjyrer

– I forrige uke lå det 56 like brosjyrer i postkassen vår, forteller en innringer på Gamle Åle vei på Gressvik. Brosjyrene gjaldt Kirkens Nødhjelps innsamlingsaksjon. Vi hadde lagt penger i bøssen kvelden før, men synes ikke vi bør takkes på denne måten, sier innringeren.

Hva er det som skjer?

– Hva er det som skjer i Norge? Skolebudsjettene kuttes, hva med de stakkars barna som vokser opp? Politikerne sitter på Stortinget og sier at «skoler, det skal vi sørge for» og at det er velstand. I disse dager har vi betalt inn milliarder i årsavgift på bilene, i tillegg kjører vi ikke en meter uten at det er avgift og moms på drivstoffet. Men her i Fredrikstad vil de ha bomring, for ikke å snakke om høyere eiendomsskatt. Vi i Onsøy forsøker å komme bort Fredrikstad og i stedet gå sammen med Råde. Fremtiden vil vise, sier en eldre, oppbrakt mann fra Onsøy.

Støtter redaktøren

– Jeg ble veldig lei meg da jeg leste leserinnleggene som går imot redaktøren i Fredriksstad Blad fordi han skrev som han gjorde i sitt innlegg søndag. Her skriver redaktøren et saklig innlegg, der han tar klart avstand fra eggkasting og buing mot ordføreren som er blitt invitert for å si noen ord, og så skal han bli skjelt ut! Grunnen til denne ukultur som har oppstått må vi langt tilbake i tiden for å finne årsaken til, helt til partiet Anders Langes parti til strek nedsettelse av skatter og avgifter ble stiftet. Det er mange folk her i landet som går rundt og tror at alt skal bli så mye bedre bare skattene blir lavere. Faktum er at det er mange her i landet som betaler altfor lite skatt, sier Knut Simensen fra Theodor Kollers vei.

H7-merket

– Kong Haakons monogram H7 var å se i alle militære barretter så lenge kongen regjerte. Er et slik merke å oppdrive nå, spør Arne Mentzsen fra Gressvik.

– Takk, Telenor!

– Nå har jeg prøvd forskjellige telefonopplegg, men til Telnor vil jeg si: Hjertelig takk for det enkle og det riktige jeg kan oppnå fra dere. Dere står virkelig på for å yte hjelp. For meg vil det alltid dreie seg om Telenor, sier Mona Humlekjær som tilføyer: – Jeg elsker Fredriksstad Blad. Jeg synes det er så fint at avisen raskt rykker ut og retter hvis det er skrevet noe feil.

– Takk!

– En stor takk til doktor Lindland og Capjo Røntgen i Fredrikstad for rask og god behandling, hilser Ingeborg Irene.

Artikkeltags