U-zoneredaksjonen har testet julens søtsaker der det ble testet både gamle klassikere og noen nyere påfunn. Det ble lagt vekt på kvalitet, smak, pris, julestemning og helhetsinntrykk. På slutten ble det gitt en avgjørende karakter.

U-zone – Les mer på Uzone

Seigmenn, Nidar, (julespesial)

Pris: ca. 40 kr.
Denne nye versjonen av de klassiske seigmennene syntes vi var litt unødvendig. Selv om de nye mennene har fått på seg nisseluer for anledningen, og til og med fått en ny smak, merket ikke panelet noe forskjell i det hele tatt. Nisseluene legger man ikke merke til, og smaken av julebrus smaker akkurat som vanlige seigmenn.
– Vi liker seigmenn, men vi ser ikke poenget med å lage en juleversjon, sier Julie.
Julestemningen var fraværende, og de myke mennene ender opp med karakteren 3. Nidar bør holde seg til de originale seigmennene til neste år.

Melkesjokoladekuler, Freia

Pris: ca. 25 kr.
Panelet smeltet nesten da vi fikk se at denne skulle testes, og det var flere enn en som hadde satt en høy karakter før vi en gang hadde åpnet posen.
– Dette er jo det ultimate julegodteriet! Smilte Mathilde. Prisen var nok litt høy, og det burde vært mer i posen. Den får veldig pluss for høy julestemning og koselige kuler i julefarger. Den smaker som den originale melkesjokoladen, og panelet mener dette er et toppers julegodteri. Alt i alt kommer den bra ut, og ender opp med en solid 5'er.

Julemarsipan, Nidar

Pris: ca. 40 kr
Dette er den gode gamle klassikeren som har ligget i alle godteskåler opp igjennom årene. Panelet var strenge på karakteren, og hadde en del å utsette på den gode gamle. For det første er den altfor dyr, og har veldig lite i posen til en slik pris. Sjokoladen kan ikke måles med Freias, og noen i panelet mente den smakte en smule billig. Det er ikke alle som liker marsipan, men for dem som liker det, er den absolutt å anbefale. Pluss for julestemningen og tradisjonsstemningen. Den kommer greit ut med en 4'er.

Julgranar, Bilar fra Ahlgrens

Pris: ca. 20 kr
Denne er helt ny, og ingen i panelet hadde sett den før den skulle testes. Det første vi la merke til var den lave prisen. Absolutt et pluss.
– De ser ut som wunderbaum! Ler noen. Andre synes de ser ut som juletrær, men alle er enige om at de er gode. De er av god kvalitet, og det var flere som mente at de smaker bedre enn de originale bilene. Vi fikk ingen julestemning, men vi var alle enige om at det er en bra julenyhet! Karakter: 4.

Juleskum, Coletta

Pris: ca. 35 kr
Det første som slo oss, var at det hele ser litt harry ut. Panelet var veldig delt når det gjaldt smak, og det ble uttalt «Ta heller en klementin!». Det smaker kunstig, julestemningen er ikke-eksisterende, og har egentlig ikke noe med jul å gjøre. Det både ser og smaker billig, men på grunn av et par skumentusiaster i panelet, ender den opp med en svak 3'er.

Julegodt, Malaco

Pris: ca. 40 kr
Dette er altfor dyrt til å inneholde så få ting, og panelet ble veldig skuffet når det gjaldt denne. Julestemningen finnes ikke, da dette er helt vanlig godteri fra Malaco som er puttet i en overpriset pose. Det eneste som kan minne om jul, er en julepez-figur. I tillegg er det masse unødvendig emballasje. Det som er oppi er godt, men passer dårlig til jul. På grunn av altfor høy pris og lite innhold, holder dette kun til en 2'er

Konklusjon

Etter denne testen ble det konkludert med at Freia stakk av med seieren, med nyheten fra Bilar som en sterk nummer to. Testens klare taper var Malaco, og den billigste var det 2.-plassen som sto for. Det var en morsom test for panelet, som gikk hjem med en litt dårlig følelse i magen, og en enda dårligere samvittighet. Menmen, det er jo snart jul!

U-zone – Les mer på Uzone

Quiz – Test deg selv på våre quizer