Lykkelig leirsjef

Av
Artikkelen er over 18 år gammel

Svein Roald Hansen har vært leirsjef for speiderne i en uke. I dag vinker han dem lykkelig av gårde.

DEL

Urban 2001 har vært en formidabel suksess. Landsbyen på Østsiden har preget byen i en uke, og den godeste Hansen virker ikke en gang sliten der han sitter – selvsagt i skyggen når kvikksølvet viser 25.

Bare positivt

Eks-ordføreren har ikke hørt et vondt ord.
– Det er ingen negative kommentarer som har nådd meg. Jeg har bare hørt positive utsagn fra naboene og samfunnet for øvrig. Det synes jeg er flott, ikke minst fordi vi har hatt 6.000 speidere ute på haik.
I går satte de nesten 9.000 speiderne punktum klokken 23.00. Det skjedde med et flott fyrverkeri.

Ryddedag

Titter du på jordene ved Brohodet klokken 13 i dag, vil det etter alt å dømme være tomt. Det er i alle fall leirsjefens spådom.
– Byområdene vil nok være tomme da, men vi skal la torvet stå igjen, og det er satt av fem dager til rydding, forklarer Hansen.

Lite sykdom

– Hva grudde du deg mest for?
– Det var at vi skulle få problemer med matforsyningen eller sanitæranleggene.
– Vi har vært heldige og har gått klar av en epidemi med oppkast eller diaré. Men jeg tror vaskestasjonene ved alle toalettanleggene har blitt brukt godt og vært forebyggende, tror speider-bossen.

Drillo-varianten

– Hvordan har dere maktet å bestille såpass bra vær?
– Vi vet at perioden er bra, men vi kan selvsagt ikke garantere noe. Vi hadde litt regn og vind de to første dagene, men da godværet kom fikk vi et snev av Drillo-effekten. Alt ble stang inn, og det meste gikk vår vei, mener mannen bak scoringene.

Oppsummering

Et spørsmål vil nok ikke bli besvart med det første. Hvordan ble leiren oppfattet?
– Dette med et torv i midten og gater utfra torvet var litt spesielt, men det ga seg selv da vi startet planleggingen og diskusjonene.
– At dette ble bra skyldes også Fredrikstad kommune, sier Fredrikstads sommersjef.

Artikkeltags