Tirsdag ettermiddag ble resultatet fra skolevalget klart. Det er ingen tvil om hvilket parti som har størst appell blant ungdommen.

Soleklar vinner

Ved Frederik II, Glemmen og Greåker videregående skole har Frp tatt størsteparten av stemmene. Selv om Frederik II videregående skole i år som i fjor er en "Høyre-skole", er det nok stemmer fra skolen til å utrope partiet til skolevalgvinner.

Av de 1200 elevene ved Frederik II er det 326 elever som har stemt. Der vant Høyre med 28,1 prosent av stemmene, mens Frp fikk 20 prosent av stemmene. Arbeiderpartiet fikk 21,6 prosent, SV 16,2, Venstre 4,4 og KrF 3,8 prosent av stemmene.

På Glemmen stemte 522 av de 1255 elevene. Der var Fremskrittspartiet soleklar vinner med 38,5 prosent av stemmene. På en andreplass kom Arbeiderpartiet med 26,5 av stemmene. SV fikk 14,1 prosent av stemmene, KrF 11,3. Høyre måtte nøye seg med 7,4 prosent av stemmene og Venstre 1,7 prosent av stemmene.

På Greåker stakk Frp av med seieren nok en gang. Av 892 elever valgte 677 å stemme. 40,1 prosent stemte på partiet. På andreplass havnet Arbeiderpartiet 28,2 prosent, SV 8,7, Høyre 6,7, Venstre 4,2 og KrF 3,4 prosent.

Ungdommen med på råd

Ordfører i Fredrikstad, Eva Kristin Andersen, gleder seg over valgsuksess blant den yngre garde og mener det er utrolig viktig for Fremskrittspartiet å få de unge med "på laget".

- Ungdom er tilpasningsdyktige og de er klare for endring. Frp ønsker å endre det eksisterende. Det handler om å fornye Norge med god skolepolitikk og god næringspolitikk, noe jeg tror ungdom er opptatt av. Dette viser at Frp er et parti for alle, noe som gleder meg. Dette er gøy, slår hun fast.

Hun sier det er utrolig viktig at å nå frem til de unge og at de engasjerer seg i kjernepunktene i Frp-politikken.

Andersen tror ungdom først og fremst har latt seg engasjere av politikken sentralt, men sier at Frp lokalt har vist at de ønsker å satse på ungdom.

- Vi har tatt med ungdommen på råd og vi satser på skole og næringsliv. Best på service-prosjektet vårt tror jeg også ungdommen har satt pris på.

Hun forteller at hun opplever ungdommen mer og mer engasjert.

- Jeg opplever at de kommer mer på banen og ofte tidlig. At unge mennsker engasjerer seg, gleder meg. Dessuten har Fremskrittspartiet vist at de har gode unge politikere og i Fredrikstad er det fler unge i bystyret.

- Det er gøy at det er flere en godt voksne som bidrar, avslutter hun.