Jeg er enig med Kjell Ramstad i at Bent Brask og manuellterapiklinikken er redningen. Etter å ha levd med kroniske smerter i snart 12 år er jeg overlykkelig over å få behandling der. Men behandlingen hos Brask kombinert med varme er tingen – i hvert fall for meg som var med på behandlingsturen.
For, du må faktisk til Thailand i november. Fordi prisene er gunstige da. Det er dobbelt så dyrt å reise i desember, for da er det sesong.
På denne årstiden er det varmest så langt unna. Varmen hjelper mennesker med kroniske smerter til å takle vinteren bedre, til å gjøre det lettere ved behandling ved at behandleren kan nå dypere i muskulaturen, og for å få et lite pusterom fra smertene. Dette er smerter som for mange ikke bare har vedvart i 1-2 år, men opptil flere år. Smerter de kanskje aldri blir kvitt.
Mennesker med kroniske smerter har ofte uføretrygd, går på rehabiliteringspenger eller attføring. Eller de er så mye borte fra arbeidet fordi de er sykemeldt. Da er det rimeligere å bo i Thailand enn f.eks. Kanariøyene.
Så vær så snill og unn oss dette. Vi blir kanskje ikke helt friske, men vi fungerer så mye bedre.
Og husk: Vi betaler dette selv av egen lomme fordi vi er en gruppe som faller utenfor systemet.