Etter nytt rødgrønt stortingsflertall kommer nå spørsmålene om hvem som får ulike sentrale posisjoner i både storting og regjering.
– Hvordan ser du på sjansene for å få Østfold-folk som ministere eller i andre sentrale posisoner, Atle Ottesen?
– Hvor mange utskiftninger det blir er for tidlig å si noe om nå. Det kan jo hende vi får Stortingspresidenten, sier Ottesen til f-b.no dagen etter valget.
For Svein Roald Hansen kan bli en av kandidatene til jobben som Stortingspresident. Arbeiderpartiet har holdt denne posisjonen sammenhengende siden 1993, og i siste stortingsperiode har Thorbjørn Jagland hatt jobben. Jagland går ikke på en ny periode.
– Vi har jo hatt en statssekretær (Terje Moland Pedersen, red. anm.). Men Regjeringen har gjort en utmerket jobb, og det blir opp til statsministeren å vurdere om noen skal skiftes ut, fortsetter han.

LES OGSÅ: Se valgresultatet fra der du bor!

HVA TJENER ØSTFOLD-BENKEN - SJEKK HER!

– Rygge-saken slo ikke til

Ottesen er uansett strålende fornøyd med Aps valgkamp - og resultat - i Fredrikstad. Partiet øker med 6,6 prosentpoeng til 42,7 prosent i Plankebyen, og i Østfold øker de fra tre til fire mandater på stortinget.
– Vi satt oss som mål å avlegge 3.800 husbesøk, vi har hatt stands og vi har delt ut roser. Jeg er stolt av å ha ledet en valgkamp som har gitt et så bra resultat, sier Aps Fredrikstad-leder.
– Vi har vært aktive i media og hatt profilerte kandidater. Rygge-saken, som de andre partiene spilte veldig på, har jo ikke slått til i det hele tatt. Vi fikk igjennom Rygge-saken til slutt, og det var viktig for flyplassen, sier han videre.
– Hvordan opplever du at folk er opptatt av lokale saker opp mot rikstemaene som regjeringssammensetning og lignende?
– Jeg tror folk her i byen har forstått hva et Frp-styre innebærer, for her sitter de i posisjon uten å kunne skylde på andre for at de ikke får gjort ting. vi har fremmet kjernesakene våre med arbeid til alle, gode skole og eldreomsorg. Og vi vet jo at Jens Stoltenberg var den mest populære statsministerkandidaten, og vi sa til folk at hvis du vil ha Jens, så må du stemme på Jens, forteller Ottesen.

LES OGSÅ: Fire nye år for Jens

Her finner du resultater fra Fredrikstad.

Her finner du resultater fra Hvaler.

Her finner du resultater fra Råde.

– Et kjempepotensiale

Ap-lederen i Fredrikstad klarte ikke forlate valgvaken før valgresultatet var mer eller mindre sikret natt til tirsdag.
– Dette var en thriller til siste slutt. Vi visste jo at dersom Venstre kom under sperregrensen ville det gå rimelig greit, men en stund der var de jo over og da kunne det ha vippet den andre veien. Men jeg gikk hjem litt før klokken to, da så det rimelig sikkert ut, sier Ottesen til f-b.no.
Han medgir at han er sliten etter en lang og hard valgkamp.
– Men det var verdt det med det resultatet vi har oppnådd, smiler han.
– Hva betyr dette for dere med tanke på kommunevalget om to år?
– Vi ser at vi har et kjempepotensiale. Frp må tåle å sitte i posisjon de også, men vi er klare og jobber mot det valget allerede fra idag av, maner Ottesen.

Her kan du se valgresultatene fra din egen krets i Fredrikstad