- 98 prosent av de vi har besøkt er hyggelige. Hos noen har vi også blitt invitert inn på kaffe og kaker, forteller en fornøyd Atle Ottesen, leder i Fredrikstad Arbeiderparti. Sammen med en dugnadsgjeng fra partiet har han delt ut 5440 roser til 3800 husstander.

- Folk flest lurer på om rosene koster noe.

- Bruk stemmeretten

Sentralt hadde Arbeiderpartiet som mål å besøke 250.000 husstander. I Fredrikstad ble målet satt til 3800.

Han er svært fornøyd med aksjonen og kan fortelle om hyggelig velkomst i de fleste hjem.

- De fleste lurer på om rosene koster noe. Noen vil ikke ha, fordi de har bestemt seg for å stemme et annet parti og synes det blir feil å få en rose fra oss. Kanskje to av 100 vil ikke snakke med oss. Men de fleste sier, "jøss så hyggelig."

5440 ganger har partimedlemmene sagt følgende: "Hei, jeg er fra Arbeiderpartiet og vil minne om at det er valg".

Ottesen forteller at det handler om få folk til å bruke stemmeretten sin, ikke for at Arbeiderpartiet skal omvende noen.

Gjengen har også vært innom Cicignon. Et område de i utgangspunktet ikke skulle prioritere. - Vi fikk en del reaksjoner på at vi ikke kom dit, og valgte å gå dit alikevel.

- Vi gikk på besøk innimellom, noe som ble tatt godt i mot, forteller han.

Hovedsakelig er det Selbak, Lisleby og Lundheim som har fått besøk, men totalt 11 nærmiljøer er oppsøkt.

- Vi er ydmyke

Partilederen har større tro på husbesøk enn stand. Han mener det kan være vanskelig å manøvrere mellom de politiske standene en lørdag formiddag.

- Når vi går rundt til husstander, er det vi som er ydmyke. Mens folk kommer bort til oss på stand. Jeg tror vi får flere velgere ved å gå på husbesøk enn å stå på stand, mener han.

Folk har også lurt på alt mulig når de har oppsøkt hjemmene deres.

- Barnefamilier er ofte opptatt av skole- og barnehagepolitikk, mens godt voksne vil vite mer om sykehjemspolitikken vår.

Han forteller at de ikke har fått noen ufine spørsmål, men noen lurer på om de kanskje skulle brukt rosepengene på sykehjem.

- Da må vi jo forklare at det er penger som er betalt av Arbeiderpartiets medlemmer nettopp for å fremme våre saker. Ikke penger vi har tatt fra kommunekassa, slår han fast.

Selv forhåndsstemte han for tre uker siden.

- Jeg var redd jeg skulle glemme det midt i arbeidet med å minne alle andre på at de måtte stemme, ler han.