Brukte falske bilder som bevis for at mordoppdraget var utført

SKULLE DREPES: Den 19 år gamle svigersønnen skulle drepes, men leiemorderne gjennomførte ikke oppdraget. Mandag starter forhandlingene i Oslo tingrett.

SKULLE DREPES: Den 19 år gamle svigersønnen skulle drepes, men leiemorderne gjennomførte ikke oppdraget. Mandag starter forhandlingene i Oslo tingrett.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Saken mot de fire fra Fredrikstad og Sarpsborg og to fra Oslo som er tiltalt for drapsplaner, legemsbeskadigelse og frihetsberøvelse, starter i Oslo tingrett på mandag.

DEL

Statsadvokaten i Oslo mener også at en familiefar i 40-årene fra Fredrikstad skal ha lagt planer for å drepe kjæresten til sin datter, og at han skal ha sagt seg villig til å betale 250.000 kroner for å få drept sin 19 år gamle svigersønn.

Saken starter i Oslo tingrett på mandag. VG skriver at den inneholder blant annet anklager om bestilling av leiemord, æreskodekser, falske drapsbilder, anklager om seksuell omgang og utpressing.

– Leiemorderne utførte ikke jobben, men erkjenner å ha produsert falske drapsbilder for å lure oppdragsgiveren, skriver VG.

Leiemorderne skal også ha kjøpt sårplaster og tulleblod i en butikk som selger moroeffekter, for at de falske bildene skulle gi inntrykk av at drapet var gjennomført.

– Æresrelatert

– Vi mener dette er æresrelatert, sa statsadvokat Trude Antonsen om saken til NRK Østfold i desember i fjor.

Hun opplyste da at påtalemyndigheten kom til å føre vitner for å kunne bevise at æreskodekser og æreskultur er en sentral del i denne straffesaken, når den kommer opp for Oslo tingrett.

Drapsplanene omfattes av straffelovens paragraf 233 a om såkalt forbund om drap. Slik planlegging kan straffes med inntil 10 års fengsel.

Påstander om vold

I følge tiltalen mot de seks er det også flere andre svært alvorlige punkter som må svares for i retten:

Kidnapping og grov vold skal også være med i bildet, der det 19 år gamle offeret i saken blant annet skal ha blitt skygget, bortført og gjennom nesten et døgn mishandlet i en leilighet i Oslo. Han skal ha blitt kneblet, bundet og slått.

Den ene av de tiltalte skal ha erkjent delvis straffskyld i saken.

Det er satt av fem uker til hovedforhandlingene i Oslo tingrett, og det er varslet at aktoratet vil føre 16 vitner.

Den 19 år gamle Fredrikstad-jenta har brutt med familien sin etter saken, skriver VG.

– Både hun og den voldsutsatte kjæresten hennes har siden overfallet levd under beskyttelsesregime, melder avisen.

Artikkeltags