Mohammad Ilyas ble dømt for trippeldrap – tirsdag starter ankesaken

Mohammad Ilyas (57) ble dømt for æresdrap i fjor. Tirsdag starter ankesaken i Borgarting lagmannsrett.

Mohammad Ilyas (57) ble dømt for æresdrap i fjor. Tirsdag starter ankesaken i Borgarting lagmannsrett.

Artikkelen er over 3 år gammel

Mouhammad Ilyas (57) ble dømt til 17 års fengsel for trippeldrap i Pakistan i fjor høst, men anket straffeutmålingen. Tirsdag starter saken i Borgarting lagmannsrett.

DEL

Det er mer enn tre år siden skuddene falt i 57-åringens hjemby i Gurjat i Pakitstan. Etter først å ha nektet enhver befatning med drapene, tilsto plutselig Ilyas å planlegging og medvirkning til tre drap. Ilyas ble i Oslo tingrett dømt til 17 års fengsel. I tillegg er et norsk-pakistansk ektepar dømt til 21 års fengsel i samme sak. Alle tre anket på stedet.

Anket straffeutmålingen

Ilyas anket straffeutmålingen på 17 års fengsel, mens de to andre anket over skyldspørsmålet.

24 år gamle Tanveer Abbas, hans bror Shabir Abbas og faren Ghulam Haider ble alle drept av flere skudd. Drapene på broren og faren skjedde i gjestehuset til 57-åringen, mens Abbas ble drept i et hus tilhørende 57-åringens familie.

Hemmelig ekteskap

Ifølge dommen fra tingretten var det et hemmelig ekteskap mellom Tanveer Abbas og hans norske kusine som utløste drapene. De to familiene er knyttet til hverandre fra før gjennom andre giftermål. Ilyas, som har vært bosatt i Fredrikstad i en årrekke, er onkel til den drepte 24-åringens norske ektefelle.

Foreldrene lyktes ikke i å få datteren til å skille seg og ga ifølge 57-åringen og en ukjent mann bosatt i Pakistan i oppdrag å drepe svigersønnen, hans bror og hans far.

Ilyas har vært en populær skikkelse i lokalsamfunnet på Rolvsøy. Hans pub og pizzarestaurant har vært et sentralt samlingssted i en årrekke.

Det er satt av hele 12 uker til saken.

Artikkeltags