Plass til skole og byarena

En aktuell tomt: Værste har tidligere pekt på denne tomten, like ved Værstebrua. Her er det plass til en ny Frederik II videregående skole og en Arena Fredrikstad.  Illustrasjon: Link Arkitektur

En aktuell tomt: Værste har tidligere pekt på denne tomten, like ved Værstebrua. Her er det plass til en ny Frederik II videregående skole og en Arena Fredrikstad. Illustrasjon: Link Arkitektur

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Tomtevalget for en ny Frederik II, og trolig også Arena Fredrikstad, rykker nærmere. En håndfull tomter gjenstår.

DEL

Tirsdag 19. mai vil fylkesdirektør Egil F. Olsen presentere de aktuelle tomtene for en ny Frederik II.

– Flere av tomtene er store nok for å romme både en ny videregående skole og en Arena Fredrikstad, opplyser Elin Tvete (Sp), leder i fylkets opplærings, kultur og helsekomité.

Tidligere er det nevnt to tomter på Trosvikstranda og tre på tidligere FMV. To av de siste ligger på Værstes område og en på Jotnes eiendom.

Må ha større idrettsflate

Fredrikstad kommune og fylkeskommunen ser på mulighetene for å samlokalisere en videregående skole og byarena. Tvete venter på konklusjonen.

– Vi vet ikke om et fellesprosjekt er liv laga. Det skal utredningen vise. Fylkeskommunen vil ikke være interessert i å knytte en skole opp mot en ren ishockeyhall. Bygget må inneholde hallflater som skolen kan bruke i gymundervisningen. Dette må vi få en grundig vurdering av, sier Tvete.

Hun mener det vil være en fordel for skolen å ha en Arena Fredrikstad vegg i vegg.

– Da vil området være i bruk også på kveldstid, sier hun.

Forhandler med flere

Etter at fylkesrådmannen har lagt frem en håndfull tomtealternativer, og fylkestinget har avgjort hvilke som han skal gå videre med, vil administrasjonen forhandle om tomtepris og betingelser for tomtene.

– Vi ønsker å a ha flere alternativer å forholde oss til. Politikerne ønsker ikke å binde seg opp til en tomt nå. Først når vi får alle alternativene, med priser, på bordet, skal vi bestemme oss, sier Tvete.

Fylkestinget vil ta avgjørelsen om hvor den nye Frederik II skal ligge i andre halvår.

Holdt flere møter

Fylkesdirektør Egil F. Olsen bekrefter at det er holdt flere møter mellom Fredrikstad kommune og fylkeskommunen på administrativt nivå om en mulig samlokalisering av Frederik II og en byarena. Tvete opplyser at det ikke er holdt nye møter på politisk nivå. Politikerne vil vente på utredningen.

Artikkeltags