Gå til sidens hovedinnhold

Arbeidsmiljø ved skoler: Er det så nøye da, de er jo bare barn!

Artikkelen er over 1 år gammel

«Er det miljøproblemer på en «vanlig» arbeidsplass, kommer arbeidstilsynet og stenger arbeidsplassen. Hvor er arbeidstilsynet når det gjelder barn?»

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

«Gymsalen på Rød Skole på Kråkerøy (Svartbygget) er i en svært dårlig forfatning. Barna bruker nå gymsalen etter dispensasjon på grunn av tilstanden.» Skriver Arne Sekkelsten i FB. I 2012 sto det i FB «– En av de dårligste i distriktet».

Hvor viktig er arbeidsmiljøloven for barn? Kommunen kan umulig ta barns helse på alvor. Jeg måtte melde meg inn i Høyre for å få gjort noe med Rød skole da mine barn gikk der på 1980-tallet. Som leder for foreldreutvalget kom jeg ikke frem med problemene på Rød skole. I kommunestyregruppen begynte det å skje noe etter at undertegnede fikk møte.

Så ble jeg hovedtillitsvalgt for lærerne i Fredrikstad. Da var det sola som ble problemet. 40 grader i mange klasserom på begynnelsen i juni på 90-tallet. Verken kommunelege eller skolesjef ville lytte. Avisene tok tak i problemet etter henvendelse fra hovedtillitsvalgt. 14 dager senere kom solskjerming på plass.

Les også

Ingen løsning for «svartbygget» på Rød skole før i 2025 – tidligst

Er det miljøproblemer på en «vanlig» arbeidsplass, kommer arbeidstilsynet og stenger arbeidsplassen. Hvor er arbeidstilsynet når det gjelder barn? Det tok lang tid før arbeidsforhold på skole og utdanning kom på plass. Nå må barn få samme rettigheter som voksne også i arbeidsmiljø sammen heng!

Nå gjelder det Rød skole igjen. Svartbygget må erstattes. Det er helsefarlig for voksne, men ikke for barn? Arbeidsmiljø må være like godt for barn som for oss voksne om de skal lykkes i skolehverdagen! Det er barna som er fremtiden.

Kommentarer til denne saken