Fredriksstad Blad skrev 1. februar om en lokal mann som hadde fått 420.000 i erstatning etter en usaklig oppsigelse. Dommen blir riktignok anket, og det endelige resultatet vil vi få se senere.

Det som er helt sikkert i denne saken, er at denne mannen fikk uvurderlig hjelp av sin fagforening. Fagforeninga vil fortsatt stå ved denne mannens side i videre ankesaker, og advokatene hans er allerede betalt gjennom kontingenten. Det å motta støtte og solidaritet fra medkamerater er også veldig viktig for et individ i en krevende situasjon som en rettssak.

Vi er ute på flere hundre arbeidsplasser i året. Vi får tusenvis av henvendelser fra medlemmer og ikke-medlemmer. Tiden for fagforeninger er slettes ikke forbi, eller har gått ut på dato, slik mange der ute hevder.

Vi kan med hånden på hjertet si at fagforeningene har hatt evne og styrke til å mobilisere i saker som angår arbeidsplassene, men også viktige samfunnsspørsmål.

Det finnes arbeidstakere i Norge i dag som ikke får gått på do i løpet av arbeidsdagen sin. Henvendelser om usaklige oppsigelser er hverdagskost hos oss. Trusler og trakassering fra sjefer er slettes ikke så uvanlig som du tror. Deltidsstillinger i varehandelen er malen og normalen, og det er lagt opp til at ansatte her aldri skal få full stilling. Vi er klar over at noen ønsker jobbe deltid, men det gjelder ikke hovedvekten av medlemmene til Handel og Kontor.

Og det verste? Det ser ikke ut som arbeidslivet blir bedre og mer sivilisert. Det ser tvert i mot ut som det blir hardere, råere og mer kynisk. Alt for en høyere profitt til eiere og aksjonærer, og på bekostning av vanlige arbeidere.

Vi kan med hånden på hjertet si at fagforeningene har hatt evne og styrke til å mobilisere i saker som angår arbeidsplassene, men også viktige samfunnsspørsmål. Jo flere vi har vært, desto bedre mobilisering og dermed bedre resultat har vi fått. Det er ikke slik at vi har lyktes hver gang, men vi har lyktes ofte, vårt arbeid har gitt resultater.

Resultatene vi har oppnådd kommer ikke ved å stå uorganisert og alene. Iblant har de som står alene kanskje fått noen smuler i belønning fra arbeidsgiveren, men hovedregelen i denne sammenhengen er at de store fremskrittene oppnår vi sammen.
Vi trenger styrke bak kravene våre, og det får vi av flere medlemmer. Meld deg inn i din fagforening i dag – det kan være den smarteste forsikringen du noensinne tegner.