Ledigheten går ned, men ikke i Fredrikstad

Tilbake.Arbeidsledigheten i Østfold er redusert det siste året, kan NAV fortelle.

Tilbake.Arbeidsledigheten i Østfold er redusert det siste året, kan NAV fortelle.

Artikkelen er over 2 år gammel

Ved utgangen av september var det registrert 3.960 helt ledige østfoldinger. Det er en nedgang på fem prosent i forhold til samme periode i fjor. Fredrikstad kan ikke melde om tilsvarende nedgang.

DEL

I Østfold deltok 1.058 arbeidssøkere på arbeidsmarkedstiltak i september, mot 741 i 2017, melder NAV

Sammen med de helt ledige betyr det at 5.018 mennesker var uten ordinært arbeid i september, hvilket er 3,5 prosent av arbeidsstyrken.

Industri og kontorarbeid

10 av 14 yrkesgrupper har hatt en nedgang i ledigheten sammenlignet med for ett år siden. Ledigheten er mest redusert innen industri og kontorarbeid.

Blant kommunene i Østfold med over 10.000 innbyggere, har Moss høyest ledighet (3,4 prosent) tett fulgt av Askim (3,3 prosent) og Fredrikstad (3,1) prosent. Deretter kommer Eidsberg (2,9), Sarpsborg (2,9), Halden (2,7) og Rygge (2,1).

Tre kommuner

Fredrikstad er en av tre kommuner i Østfold som ikke har hatt nedgang i ledigheten. 1.228 ledige ble registrert i september i år. Det er økning på én prosent, eller 14 personer, i forhold til samme periode i fjor.

For de øvrige byene i fylket er situasjonen som følger: Halden har hatt en nedgang i ledigheten på fem prosent, Moss kan notere sju prosents nedgang, Sarpsborg har hatt en nedgang på tre prosent mens Askim kan bokføre en nedgang på 21 prosent.

Hvaler har hatt en nedgang på 13 prosent. Størst prosentvis nedgang i arbeidsledigheten i Østfold har Skiptvet med hele 33 prosent.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken