Aps angstbiterske holdning til private skoler kom til uttrykk i fullt monn hos Tajik

Hadia Tajik på talerstolen under årsmøtet i Fredrikstad Ap. – Man kunne kanskje frykte at skadene fra den private skolen (med ca. 30 elever) i hennes hjembygd fortsatt rir stedet som en mare, men absolutt nei, skriver Lebesby og Lubiana om Tajiks beskrivelse av hvordan private skoler er skadelig for fellesskapet.

Hadia Tajik på talerstolen under årsmøtet i Fredrikstad Ap. – Man kunne kanskje frykte at skadene fra den private skolen (med ca. 30 elever) i hennes hjembygd fortsatt rir stedet som en mare, men absolutt nei, skriver Lebesby og Lubiana om Tajiks beskrivelse av hvordan private skoler er skadelig for fellesskapet. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Per Lebesby og Lino Lubiana avviser Ap-nestleder Hadia Tajiks påstand om at den private, kristne skolen i hennes hjembygd Bjørheimsund kunne skape større skillelinjer i lokalsamfunnet.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Fredrikstad Ap avholdt årsmøte 12.02. med nestleder Hadia Tajik som hovedtaler. Ifølge FB 13.02. var Hadias hovedbudskap: Privatskoler skader fellesskapet. Budskapet ble blant annet underbygget ved å vise til sin hjembygd Bjørheimsbygd i Strand kommune i Rogaland, hvor en liten privat kristen skole, etter Hadias mening, hadde bidratt til større skillelinjer mellom ungdomsgjengene i lokalsamfunnet.

Gamle Lebesby fra Lervik beskylder ikke Hadia for å lyve, men privatskolen i Bjørheimsbygd ble lagt ned for 10 – 12 år siden! Så budskapet blir jo noe unøyaktig! Både rektor ved naboskolen i Tau og KrF Strands 1.-kandidat til valget høsten 2019 er kraftig konfrontert i sakens anledning, ingen av disse kunne fatte eller begripe at denne skolen hadde noen negativ innvirkning på ungdomsmiljøet i bygda.

Man kunne kanskje frykte at skadene fra den gang skolen (med ca. 30 elever) eksisterte, fortsatt rir stedet som en mare, men absolutt nei. Pr. i dag eksisterer det to andre private skoler i kommunen, i Tau og Jørpeland, elevflokkene er meget sammensatte og oppleves som en berikelse!

Undertegnede har en sterk følelse av at Aps angstbiterske holdning til private skoler her igjen kommer til uttrykk i fullt monn. Det foreligger en invitasjon til Hadia fra Children Internasjonal School i Fredrikstad. Den bør hun si JA TAKK til!

PS: KrF Fredrikstad ser frem til at det blir opprettet en kristen privatskole i Fredrikstad!

Per Lebesby, Lino Lubiana

KrF Fredrikstad

Fredrikstad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken