– Vi har aldri opplevd det trykket vi opplever i appen vår nå. Vi har aldri solgt mer overskuddsmat enn nå - særlig i august.

Det skriver Erlend Ingebrigtsen, kommunikasjonsansvarlig i Too Good To Go, i en epost til Fredriksstad Blad.

– Dette må selvfølgelig ses i sammenheng med de økte matvareprisene.

Mange kafeer, bakerier og butikker

Too good to go-appen ble lansert i Norge i 2016.

Kort forklart kobler den utsalgssteder som har matvarer til overs, med folk som ønsker å kjøpe dette til redusert pris.

I Fredrikstad er nå 33 forskjellige butikker, kafeer, restauranter, bensinstasjoner, bakerier og kiosker med i Too good to go.

Det er en økning fra 27 i fjor.

Espresso House, Coop Mega, YX 7-Eleven Christianslund, Råde bakeri og Hos Martin er noen av bedriftene som er i appen.

Miljøproblem

Det er også stadig flere innbyggere som ønsker å kjøpe restemat. Hittil i år har Fredrikstad reddet 20.127 måltider.

Tallet var 18.102 måltider på samme tid i fjor.

Ordet «reddet» brukes fordi maten vi kjøper gjennom Too good to go, ellers ville ha blitt kastet.

Dette er måltider som hadde blitt matsvinn, noe som regnes som ett av de største problemene for miljøet.

Det du får, er en overraskelse

I appen finner man hvilke utsalgssteder som er registrert i Fredrikstad - eller andre kommuner man måtte befinne seg i.

De pakker maten i forundringsposer, så man vet ikke helt hva man får.

De legger ut pris og hentetid i appen.

Kunden reserverer en pose og henter den selv, som oftest på kvelden.

– Maten har en gjennomsnittlig verdi på 140 kroner per pose, dersom den hadde blitt solgt til ordinær pris i butikk, fremholder Too good to go i en pressemelding.

– Gjennomsnittlig salgsverdi er imidlertid 47 kroner i snitt, hvilket betyr at forbrukere kan spare nærmere 75 prosent på maten.