Ja, nå er dagen kommet hvor vi skal driste oss til et besøk på hytta for å sjekke status og foreta en slags åpning for sommeren.

Det er imidlertid med en bismak at vi reiser etter de konfrontasjoner som har vært mellom fastboende (jeg antar de fleste for øvrig er innflyttere) og hyttefolk. Som om det ikke er nok, kommer det advarsler og korreksjoner fra ordfører Mona Vauger som ikke gjør situasjonen bedre.

I min kommune, hvor det bor langt flere mennesker enn på Hvaler, er vi næringslivsledere i ferd med å etablere et næringsråd. Kommunen, ordfører og den lokale avis stiller opp 100 prosent for å hjelpe næringslivet i gang igjen etter nedstengningen. Min kommune har også hytter, selv om det ikke er like mange som på Hvaler.

Jeg trodde det nå sto om arbeidsplasser og økonomi for privatpersoner, bedrifter og kommunen selv, og at vi alle i dugnadens ånd skulle bidra. Hvaler kommune har, slik jeg oppfatter det en annen tilnærming og en mer negativ og restriktiv holdning til situasjonen.

Dette får meg til å se etter andre løsninger.

Det eneste vi derfor kan bidra til, er å forsikre ordfører om at vi heretter kommer til å kjøpe det vi trenger et annet sted enn på Hvaler. Det samme gjelder bruk av lokale håndverkere osv.

På den måten vil vi gjøre vårt til å begrense mulighetene for å påføre andre smitte. Jeg beklager at dette går ut over en uskyldig 3. part, men slik er det blitt.

Vi starter i dag.

Les også

Hvilken status har egentlig hyttefolket på Hvaler?

Les også

Hyttefolket har høy status på Hvaler