Åpner for lørdagsvielser

Åpner igjen: Administrasjonssjef Wendla Dehli Evensen og Arnfinn Agnalt kan ønske velkommen i nyoppusset vigselsrom i Fredrikstad tingrett. foto: ellen ophaug

Åpner igjen: Administrasjonssjef Wendla Dehli Evensen og Arnfinn Agnalt kan ønske velkommen i nyoppusset vigselsrom i Fredrikstad tingrett. foto: ellen ophaug

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Nå er det igjen mulig for brudepar å gifte seg i tingretten på lørdager.

DEL

Vi har måttet si nei til 40–50 par i året, og det er jo ikke noe hyggelig, sier administrasjonssjef Wendla Dehli Evensen i Fredrikstad tingrett. Sammen med sorenskriver Arnfinn Agnalt er hun glad for at de igjen kan åpne dørene for glade brudepar i helgene.
Det er derfor satt av én lørdag i måneden for ta imot disse parene.

– God service

Tingretten måtte kutte lørdagsvielsene av økonomiske årsaker fra 2012. Nå har de omprioritert innen for de økonomiske rammene de har.

– Vi har jobbet med et kvalitetsprosjekt internt, og dette syns vi er en god service til publikum, sier Evensen.

Nå er også lokalene pusset opp i lysere og lettere farger.

– Det hender det er store følger også her inne. Og når det har vært veldig mange, har det hendt vi har brukt en sal, forteller Dehli Evensen.

Egne vrier

Tingretten gjør det de kan for å strekke seg litt lenger om folk ønsker å lage en personlig vri på seremonien.

– Vi prøver så godt vi kan å legge til rette dersom folk vil ha med musikere, om de vil ha diktlesning eller annet. Da er det viktig at de sier fra i god tid, slik at vi setter av litt mer tid, fremholder hun.

Les også: Færre bryllup i Fredrikstad

 

Kommentarer til denne saken